Sokat lehet vele keresni, de nem gyerekjáték falatnyi öltözékben kávét felszolgálni, vallja egy fiatal amerikai lány, aki bikini baristának állt. Bár a 19 éves Grace nagyon szereti, amit csinál, azt mondja, ez a munka sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnik.

A Washingtonban élő szőkeség egy különleges kávézóban keresi a kenyerét, mióta szülei kitették a szűrét otthonról. A Pink Sugar Espresso csapatához a legjobb barátja unszolására csatlakozott, ahol a lányok aprócska ruhákban, fehérneműben vagy sokat mutató bikiniben szolgálják fel a vendégeknek a kávét és más italokat.

@xomorris

who wants Wonder Woman to make their coffee? ##halloween

♬ som original - Tik Toker

Grace azért is szeretett volna itt munkát vállalni, mert úgy hallotta, jó a fizetés. Mióta el kellett hagynia a családi fészket, az egyetemi tandíjat sem tudta fizetni.

Ehhez a munkához sokkal több kell a szépségnél. Igaz, hogy egy bikini baristától elvárják, hogy jól nézzen ki, rendben legyen a sminkje és a frizurája. Falatnyi bikinit vagy fehérneműt viselünk, teát, energiaitalt és gyümölcsturmixot is felszolgálunk, de ez a munka nem csak arról szól, hogy meztelenkedünk. Nélkülözhetetlen a pezsgő személyiség, a pozitív hozzáállás és a jó kommunikációs készség, csak erre senki nem gondol

– magyarázta a Daily Star című brit napilap riportjában a szőkeség, hozzátéve, időnként jelmezekben szolgálják fel az italokat, attól függően, mi az adott nap témája. Hétfőnként például iskoláslánynak öltöznek, szerdán pedig csak rózsaszínt viselnek. 

@xomorris

my oldest customers be the most bold

♬ Follow my TikTok - harveyafnf

S bár Grace szereti, amit csinál, többször került már kellemetlen és veszélyes helyzetbe, mióta itt dolgozik. Volt egy zaklatója is.

Belém szeretett, és minden nap, amikor dolgoztam, hozott be nekem ennivalót. Aztán elkérte a telefonszámomat, és a beosztásom felől érdeklődött. Nem dolgoztam bikini baristaként túl régóta ahhoz, hogy tudjam, milyen következményekkel járhat, ha megadom valakinek a telefonszámomat. Ijesztő üzeneteket kaptam tőle; részletesen leírta, milyen szörnyűségeket tenne velem. Aztán hangüzeneteket küldött, amik közül párat a TikTok-oldalamon is megosztottam. Egy nap babaruhákat hozott, az egyik munkatársamnak adta oda őket, és azt állította, terhes vagyok; azt mondta, hogy az első közös gyermekünket hordom a szívem alatt, és hogy már össze is házasodtunk. Végül a rendőrséghez fordultam, szerencsére bizonyítani is tudtam, hogy hazáig követ

– mesélte a szőkeség, akinek kínos pillanatokból is bőven kijutott: az egyik volt osztálytársának az apja rendszeresen járt a különleges kávézóba. A férfi rengeteg borravalót adott Grace-nek, hogy ne mondja el senkinek a dolgot. 

@xomorris

there’s no way TikToks gonna let me keep this up

♬ OK Cool - CEO Trayle

A lány furcsa rendeléseket is felvesz.

Volt egy férfi, aki feketére festett szemmel és szájjal jelent meg. Nyakörvet viselt, hatalmas lakatokkal. Azt mondta, az úrnője küldte ide, aki azt szeretné, ha elkészíteném neki a lehető legundorítóbb italt. Teljesen lesokkolt a dolog. A férfi azt mondta, ha nem elég gusztustalan, amit készítek, az úrnője megveri majd. Szóval kézmosó szappant, csokoládét, kávéőrleményeket, guavaszirupot, zabtejet, pépesített banánt és egy teafiltert tettem a poharába. Lehúzta az egészet. Azt mondta, nagyon ízlett neki. Bőséges borravalót kaptam tőle, majd elment. Volt egy másik férfi is, aki bútorokat vett nekem, és nem kért cserébe semmit

– magyarázta a fiatal lány, aki azt is elárulta, hogy amikor elkezdett itt dolgozni, körülbelül 100 dollárja (nagyjából 32 ezer forintja) volt. Két hónap után azonban már albérletre, és egy nyaralásra is futotta; Hawaii-ra utazott pihenni.