Bár nem vette rá könnyen magát, legújabb filmjében mégis bevállalta a teljes meztelenséget Emma Thompson. A kétszeres Oscar-díjas brit színésznő most, 62 évesen látta elérkezettnek az időt arra, hogy élete első pucér jelenetét leforgassa.

A színésznőt a Good Luck to You, Leo Grande című filmben mutatja meg magát ruha nélkül, melyben egy olyan tanárnőt alakít, aki egy escortként dolgozó férfival tervezi megélni élete első orgazmusát.

Szerintem fiatalabb koromban nem mertem volna levetkőzni. És most mégis megtettem, de éppen a korom miatt jelent ez az egész nagy kihívást, mert nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy olyan testeket lássunk a filmvásznon, amelyek nincsenek kidolgozva. Ami a nőkkel szembeni elvárásokat illeti, semmi sem változott – sem a való életben, sem a színészetben. Még mindig elvárják, hogy a nők soványak legyenek, de szerintem bizonyos szempontból sokkal rosszabb a helyzet manapság

– mondta az Entertainment Weekly-nek a Szörnyella című film sztárja, kiemelve: esze ágában sincs kés alá feküdni. A plasztikai beavatkozásokat mélyen megveti.

Miért tenném ezt magammal? Nem is értem. Őszintén, szerintem az, hogy kivágatsz egy darabot magadból, hogy aztán a tested egy másik pontjára varrasd, csak azért, hogy ne úgy nézz ki, mint amilyen valójában vagy, az maga az elmebaj. Az öregedés egy természetes dolog

– magyarázta Thompson. 

( New York Post, Female First )