Bár a maszturbáció a tudomány szerint is egy teljesen normális és szükséges folyamata az emberi természetnek, ha túlzásba visszük, kellemetlen dolgokat is tapasztalhatunk. Egy brit orvos például egy igen szokatlan összefüggésre mutatott rá ezzel kapcsolatban: a szakértő szerint a túl gyakran történő önkielégítés hajvesztéshez, kopaszodáshoz vezethet.

Umear Ahmad hajbeültetésekre specializálódott brit orvos azt követően kezdett el utánajárni ennek a dolognak, hogy a közelmúltban több páciense is arról kérdezte őt, vajon létezik-e, hogy a sok maszturbáció hajhullást eredményez. Ahmad a Ladbible szerint arra a következtetésre jutott, hogy

elméletileg lehetséges, hogy kopaszodni kezdjen az, aki túl sokszor végez önkielégítést. 

Az orvos ezt a spermában lévő magas az A-vitamin-ttartalommal magyarázza, amely elengedhetetlen a haj egészségének megőrzéséhez. Ahmad szerint minél többet ejakulál valaki, annál több A-vitamin távozik a szervezetéből, melynek következtében nem jut elegendő ásványi anyag a hajhagymáknak, írja a life.hu.

A szakértő szerint azonban idáig nem könnyű eljutni. Ahmad azt mondja, ehhez gyakorlatilag folyamatosan kényeztetnünk kellene magunkat, ami szinte lehetetlen.

Hajunk egészségének megőrzése érdekében az egészséges táplálkozásra kell törekedni, mutatott rá Ahmad.

Cikkünk vezető képe illusztráció!