Múlt hétvégén a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Úszó Szövetség szervezésében megkezdődött a 2022-es úszó-világbajnokság, amelynek 2017 után 2022-ben is Magyarország ad otthont. Az év legjelentősebb hazai sporteseményén, melyet eredetileg Japánban rendeztek volna, olyan sportágakban mérhetik össze tehetségüket a világ legjobb sportolói, mint az úszás, a vízilabda, a műugrás, vagy a műúszás. 

Műúszásban már pénteken, úszásban pedig szombat délelőtt megkezdődtek a versenyek a Duna Arénában, a vizes vb hivatalos megnyitóünnepségét azonban csak szombaton, közvetlenül az első úszódöntők előtt tartották. Képes összeállításunkban a 19. FINA-világbajnokság legszexibb úszónőit és vízilabdázóit mutatjuk be, akik nem csak a medencében hódítanak.

Késely Ajna

Nem jött össze a továbbjutás a Budapesten zajló vizes világbajnokság szombati nyitónapján Késely Ajnának. A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszónő szombaton a női 400 méteres gyorsúszás negyedik előfutamában kapott helyet. Késely a nyolcadik helyen fordult, majd rákapcsolt és feljött a hatodik helyre. Végül 4:09.09-es idővel a hatodik helyen ért célba, ezzel azonban nem jutott tovább. A futam után arról beszélt, hogy továbbra is türelmetlen magával szemben, amiért nem tud olyan ütemben fejlődni, mint ahogy szeretne – sőt, van, amikor stagnál a fejlődése.

Kapás Boglárka

Bár néhány héttel ezelőtt még arról lehetett hallani, hogy veszélbye került a vizes vb-n való szereplése, Kapás Boglárka mégis csobbant a 200 méter pillangó előfutamán kedden. Az olimpiai bronzérmes, világbajnok és hétszeres Európa-bajnok úszónő dereka jó ideje rakoncátlankodott, a rajtkövön mégis ott volt.

Natalia Vega

A 19. FINA-világbajnokságot, melyre a szervezőknek mindössze négy hónapjuk volt felkészülni, Natalia Vega is izgatottan várta. Az amerikai szinkronúszónak a vb hivatalos kabalafigurák is elnyerték a tetszését – ő pedig a férfi követőit bájolja el.

Jakabos Zsuzsanna

Az Európa-bajnok magyar úszó, Jakabos Zsuzsanna szerdán a 4x200m Női gyorsváltón bizonyít.

Sebestyén Dalma

A Győri Úszó SE sportolója, Sebestyén Dalma a női 200 vegyes második előfutamában ugrott medencébe. Futamában 2:13.13-as idővel az ötödik lett. Mint mondta: erre a számra tett fel mindent, és neccesnek érezte a középdöntő elérését, ám végül tizenötödik helyen kvalifikált.

Torri Huske

Száz női pillangón a 19 éves, kínai anyától született amerikai lány, Torri Huske győzött, aki három évvel ezelőtt öt aranyérmet szerzett ugyanebben a medencében, a budapesti junior-világbajnokságon.

Olasz Anna

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar hosszútávúszó, Olasz Anna a tavalyi, tokiói olimpián élete legjobb eredményével (4. hely) érkezett a Budapesten zajló vizes világbajnokságra. Amióta világbajnokságokon úszik, sosem végzett rosszabb helyen a nyolcadiknál.

Szilágyi Dorottya

Az olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó, Szilágyi Dorottya is rabul ejtő szépség.

Ön szerint ki a legdögösebb?

Az Index kiemelt figyelemmel követi a hazai vizes világbajnokságot, a mellékletben minden fontos információt megtalál az eseményt illetően!

(Borítókép: Jakabos Zsuzanna, Olasz Anna. Fotó: Velvet/Rostás Bianka, MTI/Kovács Anikó)