Rendkívül nehéz időszakot él meg férje, Berki Krisztián váratlan halála óta Berki Renáta, azaz Mazsi, aki kislánya, Emma Katerina miatt igyekszik erős maradni és kitartani. A gyászoló édesanya ezért is döntött úgy, hogy lelki egészsége érdekében elutazik hét és fél hónapos kislányával.

Mint mondja, a Berki Krisztián halálát követő napon látta meg a különleges tábort. Mivel a bábája is jelezte, hogy menne, Mazsi úgy érezte, neki is ott a helye. Az édesanya csak ezt követően ébredt rá arra, hogy ez volt az a tábor, ahová a május 6-án elhunyt férje is szívesen ment volna.

Hosszú út van mögöttem, sok-sok történettel. És mindezek a történetek vezettek engem ide. A jövőt nem ismerjük. A múlt már elmúlt. A jelen viszont formálja a jövőt és gyógyítja a múltat. A testi & lelki utazásomról úgy döntöttem, hogy készítek egy rövid vlog sorozatot... azt nem tudom, hogy hány részből fog àllni és ígérni sem tudok semmit, de aki szeret az fogadja sok szeretettel

– üzente követőinek az egygyermekes édesanya, aki a vlogsorozat első részét a minap fel is töltötte a YouTube-ra.

Mazsi az utazással kapcsolatban elmondta:

Nagyon-nagyon nehéz napokat élek meg, és nagyon-nagyon hullámzom. Sokszor tudok mosolyogni, és a kislányom előtt próbálok nagyon-nagyon erős lenni, mivel neki egy magabiztos, boldog anyára van szüksége. Ettől az utazástól, ahová most elrepülünk, azt várom, hogy egy kicsit erősebb leszek. Megerősödőm lelkileg annyira, hogy nem kell majd minden nap sírnom, és kicsit tudok majd a jövőbe tekinteni, és nem rágódni minden nap valamin, ami a múltban történt. Nem teszem fel a miérteket és nem hibáztatom magamat annak ellenére, hogy tudom, hogy mennyi mindent megtettem. Azon kevesek emberek közé tartozom, aki önzetlenül tudta szeretni azt az embert, akit ennyire utáltak. És nagyon sokat köszönhetek neki, rengeteg mindent. Szeretnék erőt adni azoknak, akik hasonló cipőben járnak, egy kis információt adni azoknak, akik aggódnak értünk

– magyarázta könnyek között Berki Krisztián özvegye, kiemelve, a kis Emma nem sok mindent tapasztal a jelenlegi dolgokból.

Mazsinak követői is igyekszenek erőt adni: posztjai alatt sorban kapja a biztató kommenteket.

Ön nézi majd Berki Mazsi vlogsorozatát?