A főtt csemegekukorica kalóriatartalma nem kevés, a roppanós, élénksárga finomságot mégis sokan előszerettel fogyasztják, főleg nyáron, a strandokon. Ez az egyik legkedveltebb nyári harapnivaló, az étrendünkbe ügyesen beillesztve számos pozitív hatást gyakarolhat egészségünkre. 

A kukoricának rengeteg értékes tulajdonsága van, a gabonafélék között például ennek van a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Ennek köszönhetően harcol a szabad gyökök ellen, mellyel többek között számos krónikus betegség, szívprobléma és a 2-es típusú diabétesz megelőzésében is segít. Nem tartalmaz glutént vagy hisztamint, és igen magas a rost-, magnézium-, kálium-, kalcium-, szelén-, A- és C-vitamintartalma. A főtt kukorica kiváló étel a nyáron, melyet az alábbi okok miatt is érdemes gyakran fogyasztani.

Jót tesz az emésztésnek

 Mivel oldhatatlan rostot tartalmaz, a kukorica az emésztést is rendbe teszi. Oldható rostjai révén a hasmenést képes enyhíteni. 

Támogatja a szívet

A benne található vitaminoknak köszönhetően a kukorica kifejezetten jó hatással van a szív egészségére. Rosttartalma a koleszterinszint megregulázásban segít.

Jót tesz a szemnek

A kukorica élénk színét adó zeaxantin és a lutein nevű antioxidánsok a szem egészségét is támogatják. Ezek az alkotóelemek a narancssárga és sárga színű növényi pigmentekben találhatóak meg, írja a Well&Fit a Runner's World nyomán. 

Ön szereti a főtt kukoricát?