A Trónok harcából ismert Emilia Clarke-ot 2011-ben egy váratlan rosszullétekor, edzés közben olyan súlyos sztrókkal szállították kórházba, amibe általában az emberek egyharmada belehal. A színésznő szerint azóta sem sikerült teljesen felépülnie. 

Clarke élete kétszer is veszélybe került: 2011-ben, majd 2013-ban is agyi aneurizmát szenvedett el, műtétekre is szüksége volt. A sok beavatkozás és rehabilitáció megviselte a hírességet, aki elárulta, hogy azóta sem sikerült teljesen rendbe jönnie  – írja a Variety.

Ez volt a legkínzóbb fájdalom. Az agyam az egy része már nem is használható, figyelemre méltó például az is, hogy képes vagyok artikuláltan beszélni, és teljesen normális életet élni egyéb következmények nélkül. Én azon kevés emberek közé tartozom, akik ezt túlélték. Ez az agyam, amivel rendelkezhetem. Tehát nincs értelme folyton azon rágódni, ami esetleg nincs meg

– nyilatkozta a színésznő a BBC Sunday Morning című műsorában. Clarke egyébként létrehozott egy jótékonysági szervezetet agysérültek és stroke betegek számára.