Sokakat megdöbbentett, amikor kiderült, hogy Brander Fraser drámai átalakuláson ment keresztül legújabb filmje, a The Whale kedvéért. A '90-es évek egyik legnagyobb szívtiprójaként számon tartott színésze ugyanis hajlandó volt arra, hogy jó néhány kilót magára szedjen: mivel egy 270 kilós férfit alakítva tér vissza a mozivászonra, alaposan ki kellett „kerekednie”. 

Fraser egészségét azonban sokan féltik a nagy mértékű hízás miatt. A sokszoros aerobik világ- és Európa-bajnok, táplálkozási szakértő, életmód tanácsadó, Katus Attila például azt mondja, hogy bár a férfiak könnyebben fogynak és híznak, és izmot is hamarabb tudnak építeni a magasabb tesztoszteronszint miatt, szervezetet azonban nagyon megviseli a jelentős súlynövekedés vagy -csökkenés.

Nem lehet nem megtörténtté tenni ezeket a dolgokat. És bizony jó pár évet elvesz az ő életéből

– magyarázta az RTL Klub Reggeli című műsorában Katus a hollywoodi színész hízása kapcsán, hozzátéve, a súlygyarapodás miatt hormonális problémák alakulhatnak ki, és óriási terhelés kerül az ízületekre, valamint a szívre.

Katus továbbá azt vallja, hogy nem csak a zsír, hanem a túlzott izomtömeg is okozhat komoly gondokat.

Az izom is tud parazita lenni, nem csak a zsír

– jelentette ki az életmód tanácsadó, aki arról is szót ejtett, hogy a testépítőknél van az a szintű izomtömeg, ami már korlátozza az illető mozgását, és a zsírfölösleghez hasonlóan rövidíti az élettartamot.

Fraserről előtta-utána fotót is mutatunk: