Példakép, a Tettek embere, Diplomata vagy a Család esze: az édesapák többfélék lehetnek, és hogy ki melyik meghatározott típusba tartozik, azt is nem is olyan régen bárki megtudhatta egy, a szeretlekapa.hu oldalon megjelent kérdéssorból.

Hogy nagyvonalakban milyen apatípusok léteznek, arról a kérdéssor kapcsán a Velvet itt írt korábban.

A cikkünkből átkattintható kvízben a mindennapokban előforduló tipikus helyzetekre, illetve a bizonyos kérdésköröket érintő általános hozzáállásra vonatkozó kérdéseket kaptak a kitöltők, többek között olyanokat, mint hogy hogyan jönnek ki a rokonokkal, hogyan oldják meg a felmerülő problémákat, mennyire érzelgős típusok, művészlelkek vagy inkább műkedvelők, milyen a viszonyuk a különböző sportokhoz, illetve hogy a hétköznapok forgataga után marad-e erejük a hétvégékre.

A kérdéssort végül 1588 apa és 1154 hozzátartozó töltötte ki, az összesített eredmények szerint 

a játékban résztvevők 76 százaléka a Példakép típusba tartozott.

A Példakép nem tökéletes - talán nem tud bármit megszerelni és nehezen „bírja a gyűrődést” -, de minden hibájával együtt is a család kedvence. A legtöbb apát így látjuk és a legtöbb apa így látja magát a nagyszámú kitöltők között.

A második leggyakrabban előforduló típus a Család esze (365). A Tettek emberének csupán a kitöltők 5,7 százaléka (152 fő) számít, a Játszótárs típusba 95-en tartoznak. Ritka, mint a fehér holló a Diplomata Apa típus. Az összes kitöltő csupán 1,3 százaléka, azaz mindössze 37 személy érzi legnagyobb erősségének a családtagok közti konfliktusok elsimítását.

Ha ön is kíváncsi rá, milyen apatípusba tartozik ön vagy egy hozzátartozója, a tesztet ide kattintva még mindig kitöltheti!