A hagyományos magyar konyha világszerte méltán híres a fűszeres, gazdag ízvilágáról. Számos különleges ételünk van, és olyan fogásokkal is büszkélkedhetünk, amelyeket nem egy nemzetközi étterem étlapjára felkerültek. Vannak azonban olyan ételek, melyekért a külföldiek nem rajonganak különösebben. 

Az interneten több őszinte videó és cikk található arról, hogy mit találnak a külföldiek viszolyogtatónak. Alább a leggyakoribb, toplistásan undorító magyar ételekről olvashat, melyekről a Noizz készített összeállítást.

Pacalpörkölt

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a pacalpörkölt nem nyújt túlságosan ínycsiklandó látványt, az pedig sokakat megrémiszt, hogy ez az étel kimosott gyomorból készül.

Szalontüdő

A külföldiek a régi nagy klasszikusért, a szalontüdőért sem rajonganak túlzottan. Alapanyaga, szürkés színe és állaga miatt is viszolyognak tőle. 

Hagymás vér

A hagymás vér a magyarokat is megosztja, de a disznóvágás nélküle nem az igazi. Sokan azért sem találják gusztusosnak, mert eléggé hasonlít a májra.

Kocsonya

Sok külföldi bizarrnak tartja a szelíden remegő, köröm-, fül-, porc-, és bőrdarabkákkal készített kocsonyát is, pedig máshol is esznek aszpikféleségeket.

Édes tészták

Összeállításában a Noizz arról is ír, hogy a legtöbb külföldi számára elképzelhetetlen, hogy dzsemet, és/vagy porcukrot rakjanak egy tésztaételre.

(Borítókép: képünk illusztráció. Fotó: Getty Images)