Schobert Norbert egyik korábbi nyilatkozata igen hatalmas port kavart. Az életmódtanácsadó sokakat felháborított, amikor arról beszélt, hogy hízással egy bizonyos kor után kialakul az ún. „csimpánzcsöcs”, voltak azonban olyanok is, akiket motiválni tudott ezzel a hasonlattal. Egyik rajongója például emiatt fogadta meg, hogy életmódot vált.

Egy bizonyos kor után, ha hízunk, akkor én úgy szoktam mindig hívni, hogy kialakul a csimpánzcsöcs. Nekem is volt egy jó kis csimpánzcsöcsöm, amikor így ültem, hát lógott a csöcsöm. És a strandon már nem akartam leülni, mert milyen az, hogy Norbi leül egy strandon egy koktélra, lógó csöccsel. Hát az undorító 

nyilatkozta Schobert több mint egy éve az RTL Klub Fókusz című műsorában.

Az aputestről alkotott véleménye miatt sokan kikezdték a fitneszgurut, aki magyarázkodásra kényszerült. Legutóbbi Instagram-bejegyzésében megosztotta, amint egy követője a következőt írta korábbi kijelentéséről:

Ezúton szeretném megköszönni, hogy posztjaiddal motiváltál, (csimpánzcsöcs), alapanyagaiddal segítettél, hogy 48 év után sikerüljön végre lefogynom 

– kezdte a férfi a Schobertnek címzett levelében.

A férfi elmondása szerint gyerekkora óta küzd súlyfelesleggel. Balogh Zoltán néhány évvel ezelőtt még 180 kilót nyomott, mostanra azonban már csak 100 kilót mutat alatta a mérleg. Azóta rátalált kedvenc sportjára, a golfra. Véleménye szerint a fitneszguru útmutatása és termékei segítségével sikerült életmódot váltania. 

Schobert Norbi néhány fotót is posztolt a férfiról. Feltűnő a változás.

(Borítókép: Schobert Norbi. Fotó: Rostás Bianka/Velvet)