Mérséklődő hőmérséklet, divatos szettek, sütőtökös latte: az ősz már itt van a küszöbünkön, az évszak nyújtotta hangulat pedig sokak kedvence.  Cikkünkben mutatunk néhány tippet, hogyan teremthet ön is igazi, őszi légkört otthonában.

Illatgyertya

A legkézenfekvőbb megoldás az illatgyertya, amelyből rengetegfélét találhatunk a boltokban. A szerecsendió és szegfűbors a „legősziesebb” illatok, de használhatunk gyömbért, fahéjat és szegfűszeget is. 

Őszi „kompót”

Tegyünk lábasba almát, narancsot, vanília kivonatot, fahéjrudat, szegfűszeget, szerecsendiót és annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót. Forraljuk fel a keveréket, majd vegyük takarékra a lángot, hogy párolódjon a mix. Tíz perc sem kell hozzá, és mennyei illat árasztja majd el a lakásunkat. 

Illatos fenyőtoboz

Ezt úgy készíthetjük el, ha a tobozokat 40 percre 90 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd illóolajat csepegtetünk rá. Ezt követően egy lezárt zacskóba kell tennünk éjszakára, hogy magába szívja az illatokat. Másnap már a nappalink őszi éke lehet. 

Háztartási cikkek

A háztartáshoz szükséges mindennapi kellékek segítségével is őszt varázsolhatunk otthonunkba: cseréljük le a szappanokat, vécéillatosítókat, tusfürdőket, samponokat szezonális illatokra. Az évszakhoz remekül illik az almáspités, kávés, fahéjas, diós illat, de sütőtökös termékek is temérdekszám kaphatók – írja összeállításában a One Crazy House.

(Borítókép: Őszi falevelek. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)