Egy, a Facebook-oldalán indított élő bejelentkezésben fejtette ki véleményét a jelenlegi gazdasági válságról, valamint – ahogy ő fogalmazott: – a „rezsiterrorról” Schobert Norbert. Az életmód szakember részletesen beszélt arról, hogy az energiaválság az ő üzleteit sem kerüli el.

„Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során, mert a világ nem volt olyan, hogy döntésekre kényszerítsen, tudjátok? Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar. Azt kell tudni erről a gazdasági válságról, hogy energiaválság. Ezzel sok újat nem mondtam. Megfogadtam az elmúlt egy évben, hogy majd lazítok, kiengedek, és nem fogok sokat melózni, küzdeni. Nem tudok lazítani, mert éjszaka is jár az agyam, mint nagyon sok vállalkozónak. (...) Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak, de én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátjuk, sőt a kegyeltjük sem. Dolgozom velük is, másokkal is az egészségért.

30 éve építettem fel az üzletet, 20 éves az Update és jelenleg 63 boltért próbálok felelni. Nem tudom helyettük kifizetni a rezsiszámlákat, tudjátok. Nyitunk új boltokat most is egyébként, Oroszlányban, Szegeden és Gödöllőn is, de zárnak is be régebbi boltok, mert eddig volt a rezsiszámlája 150-200 ezer forint és ebből lett egymillió forint.

E gy-két alkalmazottas kis pékség nem tud kitermelni havi 6-800 ezres rezsit, főleg úgy, hogy nem tudjuk a fogyasztókra ezt áthárítani. Tudjátok, az egészséges táplálkozás sosem volt olcsó, mint a szénhidrátmérgezés, amibe a társadalom belehal. Az emberek egyre kevésbé tudnak egészségesen enni. Balhéznak a multikban is, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér. Joggal. Az emberek lemondanak az egészséges emiatt lemondanak az egészséges táplálkozásról. Nem nyernek semmit, mert ezt elköltik gyógyszerre”

– fejtette ki a 24.hu által szemlézett élő bejelentkezésében Schobert, hozzátéve, véleménye szerint nem a magyar kormány, hanem az Európai Unió tehet a mostani válságról. Azok a felelősök, akik meghozták a szankciós döntéseket.

A videó végén kiemelte: az Update nem fog csődbe menni.

Van még pénzem, tolom bele. Nem fogom hagyni, hogy megálljon a rendszer, mert hiszek abban, hogy az Unió vezetői észhez fognak térni. (...) Túléljük ezt az évet úgy is, ha nem keresünk semmit

– szögezte le.

(Borítókép: Schobert Norbert. Fotó: Index)