A fejfájás sokunk életét nap mint nap megkeseríti, és sokszor arra kényszerít, hogy gyógyszert vegyünk be ellene. A fejfájást azonban nem csupán fájdalomcsillapítóval lehet megszüntetni. Léteznek természetes megoldások is.

Testmozgás

A fejfájás kialakulásához a mozgásszegény életvitel is hozzájárulhat. A szakértők szerint sokat javíthatunk a helyzeten, ha beiktatjuk mindennapjainkba a rendszeres mozgást. Korábban számos tanulmány kimutatta, hogy az edzés jelentősen csökkentheti a migrén intenzitását, gyakoriságát és időtartamát is. 

via GIPHY

Fejfájás ellen a magnézium is biztonságos és hatékony gyógyszernek bizonyult. Figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre is! 

fogyasszunk kevesebb alkoholt

Noha egy-két alkoholos ital elfogyasztása nem mindenkinél eredményez fejfájást, korábban publikált tanulmányok szerint az alkohol a gyakori fejfájást szenvedők körülbelül egyharmadánál válthat ki migrént. Az alkoholos italok migrént és cluster-fejfájást is eredményezhetnek. 

Kerüljük a hisztaminos ételeket

A hisztamin az emberi szervezetben természetesen is előfordul. Részt vesz a szervezet immunválaszának kialakításában, illetve a gyulladási folyamatokban. Bizonyos ételekkel is bejuttathajuk, például érlelt sajttal vagy húsokkal, sörrel, de például a borral is, melyek szintén migrént okozhatnak.

Elég alvás

Az alváshiány sok szempontból káros lehet az egészségre. A nem megfelelő mennyiségű alvás napközben visszatérő fejfájáshoz vezethet, ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy legalább 7-9 órát aludjunk – írja a Healthline nyomán a Well&Fit.

via GIPHY

(Borítókép: kínzó fejfájás. Illusztráció: Getty Images)