A brit királyi családot eddig soha nem látott szemszögből mutatja be a Netflix új, december 8-án debütáló sorozata.

Harry herceg és Meghan Markle 2020 tavaszán hagyta a háta mögött az uralkodói famíliát, hogy az Egyesült Államokban önálló életet kezdjen. Az elmúlt két évben azonban nemhogy csitult volna, inkább nőtt az őket övező média felhajtás. Sussex hercegének nejét többször is meggyanúsították azzal, hogy saját hírnevét a királyi család rovására próbálja építeni a tengerentúlon, a gyanakvásokat pedig csak erősítette, amikor a tékozló páros bejelentette: egy Netflix-sorozatban, saját szemszögükből mesélik el a házasságkötésük óta történteket.

Harry & Meghan című doku-széria eredetileg korábban került volna műsorra, ám II. Erzsébet királynő szeptemberi halála miatt a streaming-szolgáltató úgy döntött, halasztja a premiert.

Az alkotás első három része így december 8-án, a többi 15-én debütál.

A sorozatnak már az előzeteséből kiderül, hogy izgalmas perceknek lehetnek majd tanúi a nézők, akik eddig soha nem látott módon tekinthetnek be a pénz és a hatalom kulisszái mögé. Harry herceg egyenesen úgy fogalmaz „Van egy hierarchia a családban. Vannak szivárogtatások, de ugyanakkor történetek magvait is elvetik. Ez egy piszkos játszma.” Hozzáteszi, hogy az ebbe az intézménybe beházasodó nők fájdalma és szenvedése táplálja az őrületet.

A beharangozóban elhangzik, hogy az esküvőig minden tökéletes volt, majd egy valóságos háború indult Meghan ellen, aki hamar rájött, hogy a család nem fogja őt megvédeni.

Megrémültem. Nem akartam, hogy a történelem megismételje önmagát

– utalt édesanyja tragédiájára Harry herceg, aki később kiemelte: senki sem tudja a teljes igazságot – csakis ők.

A brit királyi palota mostanra ügyvédek teljes arzenálját állította össze nemcsak a sorozat, hanem az azt tetéző, január 10-én megjelenő Tartalék című életrajzi könyv miatt is. A magyar könyvesboltok polcaira márciusban kerülhet Harry herceg memoárja, amelyben a trónörökös öccse kendőzetlenül ír a Diana halála okozta traumáról és a gyógyulásig vezető személyes útjáról. Mint azt előre kijelentette: alkotásában mindenféle kertelés és szépítés nélkül feltárja a nyers igazságot családjáról.

A sorozat és a könyv miatt Harry és Meghan címei is veszélybe kerültek, Károly király feltehetőleg a megjelenésük után dönthet arról, hogy leszármazottja és felesége megtarthatják-e a titulusaikat, valamint hogy gyermekeik, Archie és Lilibet megkaphatják-e sajátjaikat.

(nlc.hu)

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle. Fotó: Getty Images)