Okostelefonunk tudatos használatával stresszmentesebbé válhat a karácsonyi időszak.

Pinterest

Az ünnepek alatt több időt töltünk otthon, mint az év bármely időszakában. A nyugodt időszak következtében az ember hajlamos elkezdeni gondolkodni azon, hogyan rendezze át a lakását. A Pinterest nevű applikáció segítségével rengeteg képet végig nézhetünk, amelyek segíthetnek némi inspirációt nyerni. 

Yazio

A Yazio nevű magyar nyelvű alkalmazással könnyedén nyomot követhetjük, hogy miből mennyit ettünk. Persze az ünnepi lakomák alatt nem szabad folyamatosan a kalóriákat számolni, de nem csak a diéta betartása, hanem a rosszullét elkerülése végett is fontos, hogy nehogy túlegyük magunkat.

Google Keep

A karácsonyi előkészületek, mint a dekorálás, a vásárlás, a főzés, a takarítás és még számtalan tennivaló, képes feszültté tenni az embert, amikor éppen élveznie kellene a családdal eltöltött időt. Egy praktikus listával megoldhatjuk ezt a problémát. Nem kell azon aggódnunk, mit kell elintéznünk, hova kell elmenni, vagy éppen mit felejtettünk el. Sőt, a nap végén számontarthatjuk, miket intéztünk már el, és a hosszú kipipált lista láttán büszkeség önt majd el minket.

Stocard

Beszkennelhetjük a kártyáinkat, és egy-két ujjmozdulat után már meg is találjuk a keresett törzsvásárlói kártyát. Továbbá az alkalmazásban az üzlet aktuális akcióit, és az egyéb kedvezményeit is meg tudjuk tekinteni.

Spotify

Az előzőekkel ellentétben ennek az alkalmazásnak a használatához muszáj tagsági díjat fizetnünk, de cserébe reklámmentesen, akár net nélkül is hallgatjuk az előre kiválogatott slágereket. Összeállíthatjuk a kedvenc dalaink listáját, de rá is bízhatjuk az alkalmazásra a döntést, egy előre elkészített lejátszási lista kiválasztásával.

(Borítókép: Férfi telefonozik. Illusztráció: Getty Images)