A Covid óta egyre kiszámíthatatlanabb, hogy mely filmek teljesítenek majd jól a mozikban.

Tom Cruise egyike a még élő hollywoodi legendáknak, akinek a neve szinte garancia a minőségre. Az immáron 61 esztendős színész még mindig maga végzi el a legveszélyesebbnek tűnő kaszkadőrmutatványokat is, ám legutóbbi filmje esetében úgy tűnik, hogy ez is kevésnek bizonyult. 

A legújabb Mission: Impossible - Leszámolás című filmje jelenleg 522 millió dollárnál tart, ami leginkább a több mint 300 millió dolláros büdzsé tekintetében igencsak elkeserítő. Nem beszélve arról, hogy ez az összeg csak a gyártással kapcsolatos költségeket takarja, ehhez jön még a marketing és a forgalmazás, amelyek együttesen minden idők egyik legdrágább mozijává tették a filmet.

Az eddigi 522 milliós bevétel egyébként jóval az előző film, a Mission: Impossible - Utóhatás sikerei alatt van, az ugyanis 791 millió dollárt hozott világszerte.

Az, hogy a film nem akkora globális siker, mint arra számítottak sokan több összetevős: többek között Kína a ludas, ugyanis az ázsiai országban hozzávetőlegesen 25 millió dolláros nyitóhétvégével debütált az akciómozi, ami kifejezetten csekély. Az MI-filmek általában egyébként is a globális bevételek terén volt kiemelkedő, de szintén nem tett jót a filmnek, hogy a Barbie és az Oppenheimer előtt egy héttel került a mozikba, és hamar lekerült a palettáról.

Mindenesetre a Mission: Impossible - Leszámolás összességében több százmilliós bukta lett a Universal stúdiónak.

Cruise egyébként a hetedik epizódért 13 millió dollárt tehetett zsebre, azonban kétséges, hogy fog-e még ekkora büdzsét és fizetését kapni a következő kémes kalandjára, pedig a nézők és a kritikusok egyöntetűen szerették a filmet.

(Borítókép: Tom Cruise. Fotó: Mike Coppola/Getty)