A Marvel-univerzum történetének leggyengébb nyitását hozta össze a Marvelek című film.

A Marvel kapitányt alakító Brie Larson bizonyára nem nézte fülig érő mosollyal az elmúlt hétvége bevételi adatait. A Marvelek című film borzasztó nyitóhétvégét produkált a jegyeladások tekintetében. A Marvel-moziverzum legfrissebb darabja az Egyesült Államokban és Kanadában mindössze 47 millió dollárt hozott, és világszinten is csupán 110 millió folyt be. Összehasonlításképpen: az idei év egyik legnagyobb sikere a Barbie című mozi ugyanennyi idő alatt csak Amerikában 155 milliót termelt. 

Ezzel a filmmel folytatódik a Marvel stúdió mélyrepülése, amelynek lehangoló sormintáját csak ritkán töri meg egy-egy jobban sikerült alkotás, mint A galaxis őrzői  Vol. 3, vagy a Loki 2. évada.

Sőt a dolgok olyannyira rosszra fordultak, hogy az MCU eddigi leggyengébb nyitánya ez a mostani.

Ezt a negatív rekordot A hihetetlen Hulktól vették át, a zöld monstrumról készült első – és eddig egyetlen – alkotás 55,4 millióval kezdett. Valóságos csoda kellene ahhoz a dolgok jelen állása szerint, hogy a Marvelek című film legalább a forgatás költségeit visszahozza, a marketinggel kapcsolatos kiadásokról nem is beszélve. A filmet 270 millió dollárból forgatták, amelyhez még hozzáadódnak a marketing költségek, így összesen 370 millió dollárt tapsoltak el a Marvelnél erre a filmre. 

A mozis bevételek az utóbbi időben egyre kiszámíthatatlanabbak. Az idén olyan filmek is elhasaltak, mint aMission Impossiblelegújabb része , amely egyöntetű sikert aratott a kritikusoknál – és azoknál a nézőknél is, akik látták. 

(Borítókép: Brie Larson a Marvelek című film főszereplője. Fotó: Frazer Harrison/Getty)