Sok iPhone-tulajdonos mérgelődött már azon, hogy a vártnál hamarabb lemerült a telefonja. Most azonban megtudhatja, hogyan növelje iPhone-ja akkumulátorának élettartalmát, mert az Apple elárulta, hogy két beállítás megváltoztatásával már is sokkal többet fog bírni a telefonunk.

Hivatalos tájékoztatást adott közzé az Apple telefonjai akkumulátoraival kapcsolatban. A cég állítja, hogy mindössze két beállítás módosításával többet hozhatunk ki az akkumulátoraink élettartamából, azaz tovább használhatjuk készülékünket töltés nélkül.

Két egyszerű módszer van arra, hogy megőrizze az akkumulátor élettartamát, függetlenül attól, hogyan használja a készülékét: állítsa be a képernyő fényerejét és használja a Wi-Fi-t

– idézi a New York Post a közleményt, amelyben az Apple arra is felhívja a figyelmet, hogy a képernyő elsötétítése a legjobb módszer, de az automatikus fényerő bekapcsolása segíthet a problémán.

Az Apple kitér arra is, hogy sokan használják az alacsony energiafogyasztású üzemmódot, ami valóban csökkenti a kijelző fényerejét, optimalizálja a készülék teljesítményét és minimalizálra a rendszer animációját, azonban ezzel néhány olyan funkció is kikapcsol, amik fontosak lennének. Ilyen például az Airdrop vagy az iCloud-szinkornizálás.

Az Apple azzal, hogy megosztotta ezeket a tippeket, jóvá tett valamit az akkumulátor-botrány miatt, ami 6 év után végre lezárulni látszik, miután a véget 500 millió dolláros kártérítés fizetésére ítélték.

(New York Post)

(Borítókép: iPhone. Fotó: GettyImages)