Rengetegen vannak, akik éjszakára az ágyukba teszik a telefonjukat, miközben töltőn hagyják a készüléket. A techcég szerint ez a rossz szokás akár veszélyes is lehet.

Sokan teszik fel éjszakára töltőre a telefonjukat, majd a készüléket beteszik a párnájuk alá. A népszerű techguru, Scott Polderman számol be arról, hogy az Apple figyelmeztetése alapján ez a szokás árthat a készüléknek, de saját testi épségünknek is.

A szakember szerint azzal nincs probléma, ha éjszaka töltjük a készülékünket, az viszont már okozhat gondot, ha nem megfelelően szellőző helyre tesszük azt.

Amennyiben a telefon az ágyban van, például egy takaró vagy egy párna alatt, akkor nem tud szellőzni, és ez akár sérülést is okozhat

– mondta el a techguru.

Az Apple szerint a szellőzés nélkül, töltőn hagyott készülék, akár tüzet is okozhat, még akkor is, ha hivatalos Apple kábeleket és adaptereket használunk. A techguru azonban egy sokkal meglepőbb veszélyre is felhívja a figyelmet.

 Scott Polderman elmondta, hogy esténként maga a töltőzsinór is veszélyes lehet, ugyanis az is képes lehet a felmelegedésre, így, ha például alvás közben ráfekszünk – ami miatt sokáig érintkezhet bőrünkkel –, akkor könnyedén megégethetjük magunkat.

Ne aludj el a készüléken, a hálózati adapteren vagy a vezeték nélküli töltőn, és ne tedd őket takaró, párna alá, amikor azok az áramforráshoz vannak csatlakoztatva

– összegzi az Apple figyelmeztetését a The Sun, ami kifejti, hogy a vállalat azt javasolja, hogy a töltés idejére készülékünk mindig legyen jól szellőző helyen.

(The Sun)

(Borítókép: Töltőn lévő telefon. Fotó: GettyImages)