Többek között hazánkban is elérhető lesz a streamingszolgáltató ingyenes verziója, azonban nem biztos, hogy megéri használni.

Hazánkban is egyre több streamingszolgáltató érhető el, azonban, ha minden nagy filmet és sorozatot meg akarunk nézni, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hogy kifizessük az összes platform havidíját.

Valószínűleg a szolgáltatók is érzik, hogy a legtöbben nem tudnak minden platformra előfizetni, ezért néha különleges akciókkal állnak elő. Most éppen a Netflix jelentette be, hogy ingyenes verziót készítenek a sorozatfüggők számára.

Valóban ingyenes lesz a Netflix?

Tény, hogy a platform behoz egy új csomagot, amelyért nem kell pénzt kiadnia a feliratkozóknak, azonban ezért az idejükkel fognak fizetni azok, akik ezt a megoldást választják, mivel a havidíj hiánya fejében el kell viselniük a reklámokat.

Fontos azonban, hogy hivatalos tájékoztatást még nem adott ki a Netflix az ingyenes csomagjukkal kapcsolatban, de olyan megbízható lapok, mint a TechRadar már szinte tényként kezeli a dolgot a szakmai berkeken belül hallható pletykák alapján.

Ezek az információk arról szólnak, hogy a Netflix az európai és az ázsiai piacot célozza meg, így sejthető, hogy ha bevezetik, Magyarországon is elérhető lesz az ingyenes, reklámnézős verzió. A beszámoló szerint az Egyesült Államokban azért nem gondolkoznak, mert ott már most is van egy reklámokkal teletűzdelt, olcsóbb, de nem ingyenes alapcsomag.

(TechRadar)

(Borítókép: Netflix. Fotó: GettyImages)