Kellemetlen meglepetés várhat azokra, akik egy rutin műveletet szeretnének végrehajtani a Google egyáltalán nem olcsó androidos telefonján.

2021-ben dobta a piacra a Google a Pixel 6-szériát, vagyis a 6, a 6a és a 6 Pro telefonokat, így sokan, akik ilyen készülékeket választottak elkezdték őket lecserélni újabbakra, a régi készülékek pedig feltűnnek a használt telefonok piacain.

Azonban, ahhoz, hogy egy új felhasználó birtokba vegye a régi mobilt, elengedhetetlen, hogy a készüléket visszaállítsák gyári beállításokra, ugyanis ez az a művelet, ami minden adatot töröl a telefonról, hogy az új tulajdonos használatba tudja venni a saját profiljával. Itt kezdődnek a problémák a Google Pixel 6-szériával.

A gyári beállításokra való visszaállítás egy rutinművelet, aminek elvégzésére minden okos telefon képes és alapesetben teljesen veszélytelen folyamat, azonban az interneten terjedő beszámolók alapján a techóriás készüléke nem tud megbirkózni ezzel a feladattal.

Sorra gyűlnek a beszámolók arról, hogy Google mobiljai a gyári visszaállításra tett kísérlet során egyszerűen tönkremennek, vagy ahogy mondani szokás „téglásodnak”, vagyis egyszerű papírnehezékként végzik – írja a hvg.hu a Bleeping Copmuterre hivatkozva.

A beszámolók szerint a visszaállítás után az Android sokaknál egyszerűen nem tud betölteni a Pixel 6-család tagjain, és csak a helyreállítási menü tölt be hibaüzenetekkel tűzdelve. Ez az oldal arra kéri a felhasználót, hogy próbálkozzon meg a visszaállítással újból – ez azonban nem vezet célra, egy ördögi kör indul, mert mindig ugyanaz a képernyő fogadja a felhasználót.

A probléma oka egyelőre ismeretlen, a Google, pedig különböző választ ad a problémával szembesülő ügyfeleknek. A cég állítólag már tud a hibáról és dolgoznak a megoldáson, de nem közöltek még általános információt arról, hogy mit kell vagy mit nem kell tenni egy ilyen esetben.

(hvg.hu)

(Borítókép: Egy férfi telefonnal. Fotó: GettyImages)