Íme öt applikáció, amely hatalmas segítség lehet az utazóknak.

A Roadster összeszedte, hogy mely applikációkat érdemes segítségül hívni, ha utazásról van szó. 

Skyscanner

A Skyscannert a legtöbb rutinos repülő ismeri. Hatalmas segítséget jelent, ha össze szeretnénk hasonlítani a különböző légitársaságok ajánlatait. Az alkalmazás emellett megbízható szálláshelyeket is ajánl. Az applikáció tehát szinte teljes körű megoldást nyújt az utazásainkhoz. 

Citymapper

Ezzel az alkalmazással a legjobb útvonalakat találhatjuk meg a nyaralásunk alatt. Az appban részletes és könnyen érthető leírásokkal, közlekedési eszközökkel, legközelebbi utazási csomópontokkal, állomásokkal és menetrendekkel is találkozhatunk. 

Hopper

Kicsit hasonló, mint Skyscanner, egy kis csavarral: megjósolja a repjegyek árát. A repülőjegy-árak folyamatosan változnak, így gyakran bizonytalanok lehetünk abban, hogy várjunk-e még egy kicsit, vagy azonnal lecsapjunk az első lehetőségre. Az utazók egyik kedvenc applikációja, a Hopper azonban képes arra, hogy megjósolja azt az árat, amelynél kedvezőbbet nem valószínű, hogy találunk. 

Nike Training Club

A Nike Training Club olyan, mintha egy rutinos személyi edző lapulna a zsebünkben, hogy bárhol és bármikor rendelkezésünkre álljon. Az applikációban számos ingyenes edzéstervet kipróbálhatunk, így a nyaralásunk alatt sem kell lemondanunk az edzésről.

TripIt

Ha imádunk utazni, de a tervezés nem az erősségünk, akkor ez az applikáció tökéletes választás, mivel összeállítja helyettünk az útitervet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy feltöltjük az összes foglalási adatunkat, amelyek alapján órára pontos menetrendet generál.

(Borítókép: Egy férfi a reptéren telefonnal a kezében. Illusztráció: Coroimage/Getty)