Egy kicsit még odébb van a Galaxy S25 modellek debütálása, de úgy néz ki, hogy a Samsung igencsak nagyot fog emelni az előző szériához képest.

A Samsung okostelefon-sorozata következő zászlóshajója, a Galaxy S25 jövő év elejére várt bemutatóján a sok érdekesség mellett egy igen kellemetlen meglepetéssel is szolgálhat majd a közönség számára.

A vállalat ugyanis jelentősen (akár 30 százalékkal) drágábban adhatja majd új csúcsmobiljait, mint a széria korábbi generációi esetében tette.

A Samsung a jelenős áremelés mellett igyekszik több mindenben is túllépni a konkurencián a legújabb csúcstelefonjával, a Samsung Galaxy S25-el. Azt már tudjuk, hogy az S25 Ultra háza vékonyabb lesz, mint például az iPhone 16 Pro Max, nemrég pedig az is kiderült, hogy a kijelző körüli keretét is karcsúbbra szabják. 

A hírek szerint a drágulás oka elsősorban a Galaxy S25 lelkét adó Snapdragon 8 Gen 4 processzorok, illetve a rádiós kommunikációért felelős Snapdragon X80 chip lesznek, amelyek jelentősen növelik a gyártási költségeket. Ettől függetlenül könnyen lehet az is, hogy a Samsung lenyel valamennyit a többletköltségből, és nem 30 százalékkal emeli az árakat.

(pcforum)

(Borítókép: Okostelefon. Illusztráció: Qi Yang/Getty)