Denis Villeneuve rendező több részletet is elárult a következő Dűne-filmről.

Villeneuve úgy tekint az első két Dűne-filmre, mint egy egységes egészre, a Dűne: Messiás című filmjét egy 12 évvel később játszódó új fejezetként írja le, amely lezárja Paul Atreides történetét.

Denis Villeneuve új információkkal szolgált a Dűne 3-ról, és azt sugallta, hogy a trilógia utolsó filmje hamarabb elkészülhet, mint korábban gondolták – és akár már 2026-ban elkezdhet dolgozni rajta.

„Mondjuk, azt gondoltam, hogy a második rész után szünetet tartok, elvonulok a nyilvánosság elől, és egy ideig ott is maradok, hogy regenerálódjak. De az elvonulás nem igazán feküdt nekem, és gyorsabban visszamennék a kamera mögé, mint gondoltam. De ez minden, amit mondhatok” – nyilakozta Denis Villeneuve a Deadline-nak, nem sokkal később pedig már arról beszélt, hogy a következő film cselekménye hatalmasat ugrik az időben. 

„A történet körülbelül tizenkét évvel azután játszódik, hogy a második rész végén elbúcsúztunk a karakterektől. Az utazásuk, a történetük ezúttal más, és ezért mondom mindig, hogy bár ugyanaz a világ, mégis egy új film, új körülményekkel” – mondta a rendező, aki megerősítette, hogy a folytatásban is visszatér az előző részekből Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh és Anya Taylor-Joy karaktere is.

Mindez persze azt is jelenti, hogy őket is meg kell „öregíteniük” a képernyőn, amit egyelőre nehéz elképzelni. 

Bár Frank Herbert Dűne-sagájának további folytatásai is vannak, Villeneuve a harmadik fejezet után már nem tervez további folytatásokban részt venni. Ezzel szemben az biztos, hogy a Dűne-francise tovább bővül, ugyanis novemberben érkezik a Max kínálatába a Dűne: Prófécia című sorozat, melyben Árpa Attila is szerepelni fog

(Borítókép: Timothée Chalamet, Denis Villeneuve és Zendaya. Fotó: Gabe Ginsberg/Getty)