Ha ön kicsit jobban ismeri Olaszországot, valószínűleg tudja, hogy bár kívülről Itália a jó kaják, jó kedv és jó élet homogén elegyének tűnik, azért viszonylag markáns feszültség van a mai napig az ország két pólusa között.

Azaz észak és dél között.

Magyar szemmel meglepő lehet, hogy milyen hatalmas a különbség Olaszország egyes régiói között, és ennek megfelelően egy csomó sztereotípia él arról, hogy milyenek az északiak és milyenek a déliek. Az ön által ismert sztereotípiák minden bizonnyal zömében kifejezetten a déliekre vonatkoznak: ők azok a fekete, göndör hajú, alacsony, kommunikatív, hangoskodó, közvetlen, ezerrel gesztikuláló és irigylésre méltóan laza fazonok, akik akármennyi pizzát és tésztát zabálhatnak, mégse híznak el. Vagy ha elhíznak, akkor nem zavarja őket.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az eleganciájára, kifinomultságára, üzleti érzékére, tavaira és sokezer méter magas hegyeire büszke észak-Olaszországról mi magyarok semmit ne tudnánk. Dehogynem tudunk, ezt egy kvízzel meg is mutattuk a múltkor.

Na de akkor vajon az ön személyiségéhez melyik áll közelebb: észak vagy dél? Alább frissen és nagy szakértelemmel elkészített, exkluzív személyiségtesztünket próbálhatja ki, aminek segítségével minden kétséget kizáróan kiderül, hogy Olaszország melyik fele áll közelebb önhöz. Nézzük!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Teszt: ha ön olasz lenne, melyik típushoz tartozna?

A lelke mélyén ön egy laza, pizzaimádó déli? Vagy inkább egy elegáns és kifinomult északi? Most kiderül!

312 · Dec 27, 2017 11:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments