Itt van II. Erzsébet hagyományos ünnepi köszöntése 2019-re és az ehhez tartozó fotó, ami az Instagramra is kikerült. A brit királynő idei íróasztalával kapcsolatban azonban háborogni kezdtek Harry herceg, illetve az összeesküvés-elméletek rajongói, ugyanis a családjával állítólagos viszályban lévő herceg hiányzik a fotón megjelenített családtagok közül.

Rengeteg külföldi és hazai lap tudósít erről, a 24.hu szerint gyanús, a Blikk szerint pedig nagyon furcsa, hogy hiányzik Harry a képekről, az instagramos kommentek java része is erről szól. A mérsékeltebb hangok (pl. az International Business Times) szerint azonban minden jel arra mutat, hogy II. Erzsébet csak a protokollt követi ebben is. Tavaly ilyenkor például szintén készült hasonló felvétel, azon kizárólag Károly herceg szerepelt, pedig a királynőnek van 3 másik gyermeke is. Úgy tűnik, az a hagyomány, hogy csak az elsőszülött fiúk képei kapnak helyet a királyi íróasztalon, igaz, idén már nem csak Károly szerepel ott, hanem az ő elsőszülött fia, Vilmos is a gyerekeivel.

Azért is kicsit visszás pont Harryt és csak Harryt hiányolni a képről, mert II. Erzsébetnek négy gyereke van, akiktől összesen nyolc unokája született. Vagy kiteszi mind a nyolcnak a képét, vagy valamilyen módon válogatnia kell közülük. Nem lenne túl elegáns húzás a nagymama részéről, ha a nyolc unoka közül pont Harryt tüntetné csak ki – talán mert ő a legismertebb/legnépszerűbb? mert ő szerepelt a legtöbbet a bulvárlapokban az utóbbi időben?

Azért csak Vilmos kapott helyet ezen a képen, mert a fotón II. Erzsébet mint Nagy-Britannia államfője szerepel, így a képen csak azok a személyek kaptak még helyet, akik a jelenlegi állás szerint valamikor az ő utódai lesznek, más rokonok viszont nem. Saját gyerekei közül is csak a legidősebb fiút tette oda, így legidősebb fia gyerekei közül is csak a legidősebb fiú szerepel. Valószínűleg ennyire egyszerű a magyarázat, nincs túl sok értelme titkos viszályról kombinálni.

Jó hír viszont, hogy bár kórházba került II. Erzsébet férje, Fülöp herceget négy éjszakányi elővigyázatosságból szükséges bentfekvés után most hazaengedték, így családjával karácsonyozhat, írja például a New York Times.