Drasztikus változásra szánta el magát Harry herceg és Meghan hercegné. A hercegi pár az utóbbi időben jelentősen visszavonult a közszerepléstől, illetve számos olyan rendezvényen sem jelentek már meg, amelyeken korábban rendszeresen részt vettek Angliában. Közös Instagramjukon egy közleményt jelentettek meg, melyben tisztázzák: visszavonulnak az uralkodói tevékenységtől.

Korábban is számos cikk megjelent már arról, hogy Meghan Markle nem érzi jól magát a királyi családban, és rengeteg támadást kap. Ezért is töltötték az ünnepeket Amerikában, amit II. Erzsébet nem nézett jó szemmel. Ennek ellenére úgy tűnik, az lesz a legjobb megoldás, ha kissé eltávolodnak az uralkodói családtól.

A közleményből kiderül, hogy bár a hercegi pár nem szakítja meg a kapcsolatot az udvarral, és ellátják kötelező tevékenységeiket, anyagilag is szeretnének függetlenedni a brit királyi családtól, és munkát terveznek vállalni, hogy egy fokkal hétköznapibb életet élhessenek. Mindezt pedig bár ingázva a két kontinens között, de főként Amerikában tervezik.

Hogy mi alapján hozták meg ezt a drasztikus döntést, egyelőre nem indokolták. Közleményük szerint erre egy arra megfelelő időpontban térnek majd ki.