Iness Rychlik egy lengyel származású fotós-filmkészítő, aki tanulmányait Nagy-Britanniában végezte. Elsősorban történelmi hangulatú, a női szexualitásra koncentráló munkákat készített, de az utóbbi időben úgy döntött, saját magáról készült fotóin kihasználja különleges bőrbetegségét.

Amint azt Rychlik a fenti posztban is írja, hiperérzékeny a bőre. Ezt tizenévesen leplezni próbálta, bármitől könnyen kipirosodó bőrére gyakran kérdezték meg, hogy megégette-e véletlenül. Az évek múlásával azonban megtanult az önkifejezés vásznaként tekinteni a saját bőrére, így készülnek legújabb fotói.

Képei relatíve keveset mutatnak, de annál többet sejtetnek, valamint egyszerre nyugtalanítóak, izgatóak és elgondolkodtatóak. Milyen nyomot hagynak rajtunk, bennünk a dolgok, akár a legkönnyebbnek tűnők is? Mi a fájdalom és a szépség viszonya? Megismerhetjük-e saját testünk titkait? De persze filozofálás helyett lehet pusztán csak szexuális kisugárzásuk miatt élvezni ezeket a képeket.

Ha önnek tetszettek a lengyel származású művésznő fenti képei, kövesse Rychliket az Instagramon, illetve nézze meg a honlapját, vagy olvassa el a Glasgow University magazinjának vele készült interjúját!