szahara2

Nem filter, nem photoshop: nagy felhőkben érkezett a szaharai homok az Alpokba

2021.02.08. 13:43 Módosítva: 2021.02.08. 13:54

Pénteken piros havat jelzett előre az Index, és ha Magyarországra nem is, illetve nem kifejezetten piros színben, de csak megérkezett ez a furcsa természeti jelenség az Alpok környékére, elsősorban Olasz- és Franciaországból, illetve Svájcból érkeztek róla fényképek. Az alábbi felvételt, illetve a fenti borítóképet szombat dél körül készítettem Svájcban, az 1634 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Mürrenben. Jól látszik, mekkora narancssárga felhő érkezett a terület fölé. És vicces, hogy pont az van fenti fotón látható házra írva, hogy „Foto-Shop”, mert tényleg olyan a kép, mintha jól megfiltereztem vagy összephotoshoppoltam volna, de direkt nem nyúltam hozzá a képhez semmilyen módszerrel. Ez tényleg így nézett ki.

Szintén Mürrenből egy ismerősöm az alábbi, mobilos fotót küldte nekem: így nézett ki a valóságban ez a bizonyos piros hó.

Ezen kívül további képeket lehet találni az Instagramon, és hozzá kell tenni, hogy Afrikából a por/homok szokatlan enyheséggel együtt érkezett: péntekről szombatra virradóra 1500 méter fölött sem volt fagypont alatt a hőmérséklet Svájcban rengeteg helyen, ami ezekben a síparadicsomokban teljesen szokatlan. Még szerencse, hogy annyira sok csapadék esett korábban, hogy egy pár napos folyamatos olvadás után is vaskos volt a hóréteg mindenütt.

Az alábbi videó különösen érdekes, mert jól látszik, ahogy a hóréteget narancssárga homok borítja, amibe a felvételt készítő illető beletúr egy kulccsal. A posztban továbblapozva egy műholdfelvételt is meg lehet nézni a homokfelhőről.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Nem filter, nem photoshop: nagy felhőkben érkezett a szaharai homok az Alpokba

Bizarr fotók a svájci Alpokból, ahol egy szaharai homokfelhő meglepő enyheséget és narancssárga eget-havat okozott.

145 · Feb 08, 2021 01:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments