A tavalyi elmaradt, de az idei Eurovíziós Dalfesztivált meg fogják tartani, méghozzá május 18. és 22. között Rotterdamban. 64 év fesztiválozás után először fordult elő 2020-ban, hogy nem került sor a páneurópai dalversenyre. Idén viszont megtartják, és az esemény egyben egy kísérlet is lesz, ugyanis lesz közönsége: 3500 rajongót engednek majd be a helyszínre az NL Times tudósítása szerint, mindenkinek friss és negatív koronavírus-teszttel kell érkeznie, és feltehetőleg a közönség valamennyit tagját tesztelik majd a műsor után is.

Magyarország 2020-ban mondta fel az eurovíziós részvételt, 2010-ben fordult elő utoljára, hogy hazánk kihagyta ezt az összeurópai bulit, és 11 év után először idén újra magyar induló nélkül zajlik majd a fesztivál. 2018-ban és '19-ben is helyesen jövendölte meg a Eurovisionworld című oldal a nyertest hónapokra előre, úgyhogy érdemes most is ránézni, hogy mit mutat a fogadóirodák tippjeinek összesítése.

Nos, minden jel arra mutat, hogy Máltának van a legjobb esélye a győzelemre, vagyis pontosabban a Je Me Casse című dalnak Destinytől. Destiny Chukunyere 2002-ben született Máltán, hatodik lett a 2017-es Britain's Got Talent című tehetségkutatóban, és megnyerte 2019-ben a máltai X-faktort. Íme az Eurovízión versenyző klipje.

Ha Málta tényleg nyer, akkor ez az első győzelmük lesz, az ország eddig 32 próbálkozása során a harmadik helynél feljebb nem jutott. Ha azonban valami földindulás folyamán mégsem Destiny dala lesz a győztes, a második legesélyesebb Svájc és a Gjon's Tearstől a Tout L'Universe című ballada. Svájc a legelső Eurovíziót nyerte meg 1956-ban (aminek egyben a házigazdája is volt), valamint ezen kívül még 1988-ban nyert Svájc, méghozzá az akkor még nem igazán ismert Céline Dionnal.

Magyarország az utóbbi években A Dal című vetélkedő győztesét küldte az Eurovízióra. A kiválasztott idén a Kaukázus együttes lett az Egyetlen szó című számmal, akik nemzetközi fesztiválszereplési lehetőség helyett nagyjából azt nyerték, hogy megemlítettük őket a március 15-i hírösszefoglalóban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lesz idén Eurovízió, lesz élő közönsége is, és Málta fogja megnyerni

Kísérleti jelleggel 3500 jegyet eladnak majd a fesztivál eseményeire, negatív covidteszt kell majd a részvételhez. Plusz: megvan, kit hoznak ki győztesnek a mindentudók!

3 · Apr 01, 2021 03:41pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments