Jemima Khan, aki barátja és bizalmasa volt a néhai hercegnének, azonnali hatállyal otthagyta a Netflix stábját. Szerinte A korona ötödik évadában nem úgy ábrázolják a barátnőjét, amilyen az életben is volt.

Mivel az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangot kapott a sorozat negyedik évada, amely Károly herceg és Diana hercegné viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel, a készítők úgy döntöttek, hogy egy közeli barát segítségét kérik, hogy az ötödik évadban Diana utolsó éveit is méltóképp ábrázolják.

A filmes és televíziós producerként is tevékenykedő Jemima Khan 2019-ben kapta a megkeresést, hogy Peter Morgannel együtt dolgozzon a forgatókönyvön, mint királyi tanácsadó, mivel jó kapcsolatot ápolt a néhai hercegnével. Bár akkor örült a dolognak, mára megbánta, és otthagyta a sorozatot – írja a Just Jared.

Két éve kértek fel társszerzőnek, kifejezetten a Dianát érintő részekhez. Hosszan gondolkodtam, mivel soha nem beszéltem nyilvánosan erről témáról. Szerettem volna, ha a barátnőm életének utolsó éveit együttérzéssel ábrázolják majd a készítők. A sorozat nem feltétlenül a valóságnak megfelelően meséli el a történetszálakat, így minden tisztelettel, de ott hagytam őket.

– nyilatkozta a nő a a Sunday Timesnak. Az ötödik évadban Fülöp herceget Jonathan Pryce, Károlyt Dominic West és Dianat Elizabeth Debicki alakítja majd. Az új részek 2022 novemberében debütálnak.

Cikkünk vezető képe a két barátnőről 1996-ban készült Lahore-ban, Pakisztánban.