Mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt nem volt alkalmuk megtartani a hagyományos összejöveteleket, idén három karácsonyi ünneplésben lesz része Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné gyermekeinek. 

Az Egyesült Királyság majdani uralkodója és neje ragaszkodnak ahhoz, hogy gyermekeiknek, Györgynek, Saroltának és a kis Lajosnak teljes élete legyen, de a brit királyi család szakértője, Duncan Larcombe szerint a cambridge-i hercegi pár cseppet sem szeretné elhalmozni drága ajándékokkal őket.

Vilmosék azt szeretnék, ha gyermekeik jól éreznék magukat, és semmiből nem szenvednének hiányt. De a csemeték drága, fényűző ajándékokra nem számíthatnak, mert szüleik nem szeretnék elkényeztetni őket. Az igaz, hogy tripla karácsonyozás vár rájuk: előbb szűk családi körben ünnepelnek, csak öten Anmer Hallban, a norfolki vidéki otthonukban. Ezt követi egy formálisabb esemény a sandringhami kastélyban, ahol Vilmos rokonaival, II. Erzsébet királynőékkel karácsonyoznak. Később Katalin rokonait, a Middleton családot is meglátogatják. Vilmosék szeretnék, ha az idei karácsony különleges lenne, főleg, hogy tavaly a szigorítások miatt nem ünnepelhettek úgy, ahogy szoktak

– magyarázta a OK! című brit hetilap riportjában a szakértő.

És mit ajándékoznak egymásnak? 

Duncan Larcombe szerint a brit királyi családban nem szokás drága ajándékokkal előrukkolni karácsonykor.

Inkább apró, jelképes ajándékokkal kedveskednek egymásnak. Számukra tényleg az a fontos, hogy kedves gesztust tegyenek. Gyakran meglepik egymást vicces ajándékokkal is. Range Rovereket még sosem láttunk a sandringhami kastély előtt felbukkanni karácsonykor, nem esnek át a ló túloldalára. Annyi gyermek és unoka van, nem lenne praktikus

– szögezte le a szakértő. A gyerekeknek mindenesetre nem lesz nehéz ajándékot választani. György herceg nagy focidrukker, a Chelsea-nek szurkol, jóllehet apja Aston Villa-rajongó. György gitározni is tanul, míg Sarolta teniszezni, balettozni, lovagolni szeret és imádja az unikornisokat. Vilmosék korábban azt is elárulták, hogy Lajos herceg a traktorokért rajong, de imád biciklizni is, írja a Mirror című brit napilap.