Vannak, akik egész évben a karácsonyt várják, és a szokásosnál jóval hamarabb elkezdenek hangolódni az ünnepekre; alig várják, hogy otthonukat fenyő és mézeskalács illata lengje be. És persze vannak olyan emberek is, akiknek karácsonyimádata egyszerűen nem ismer határokat.

Az alsó-szászországi Rintelnben élő Thomas Jeromin és a felesége, Susanne igazi karácsonyőrületeknek tartják magukat és otthonukat minden évben valóságos karácsonyfa-paradicsommá alakítják, aminek sokan csodájára járnak. Már tíz éve tartják ezt a szokást, és most világrekordot döntöttek: 100 négyzetméteres lakásukba ezúttal 444 feldíszített műfenyőt zsúfoltak be. 

A díszítés komoly munkával ér fel: már augusztusban lehozzák a padlásról a műfenyőiket, hogy advent első vasárnapjára mindennel kész legyenek. Az 55 éves férfi családjában ez már hagyománynak számít, amivel nem terveznek felhagyni a jövőben sem.

Kiderült, hogy:

  • Jerominék lakásában nincs két egyformán feldíszített műfenyő; van, amire Star Wars-figurákat vagy gumikacsákat aggattak,
  • a 444 fenyőt összesen 47 ezer égő világítja meg, 
  • körülbelül 72 ezer díszgömb kerül fel a fákra.

Ebből a videóból talán jobban átjön a Jerominék lakásának karácsonyi hangulata. Lessen be Ön is a házaspár varázslatos otthonába!

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) hétfőn ismerte el a világrekordot, írja az Origo. Jerominék nagyot taroltak azzal, hogy az ő lakásukban van a legtöbb feldíszített karácsonyfa egy helyen.

Persze a hazai sztárok között is vannak igazi karácsonyimádók. Az egykori műsorvezetőnő, Erdélyi Mónika például már novemberben feldíszíti fáját. Általában november 15-én szokta, és saját bevallása szerint kicsit szégyelli is, hogy idén pár napot csúszott a díszítéssel.