Éppen ma, azaz január 9-én lett 40 éves Katalin cambdrige-i hercegné, akiért nem csak az Egyesült Királyságban, hanem világszerte rajonganak az emberek. A különleges évforduló alkalmából összeszedtünk néhány érdekességet a brit királyi család születésnapos tagjáról.

Akármilyen nagy gonddal és odaadással választ az ember élete párjának ajándékot, előfordul, hogy mellényúl és nem tetszik a másiknak. Ez egyszer az Egyesült Királyság majdani uralkodójával, Vilmos cambridge-i herceggel is megesett, aki mindig igyekszik emlékezetes ajándékokkal meglepni szeretteit. Utólag visszagondolva azonban igen kínosnak tartja, hogy annak idején, amikor még javában a kapcsolatuk elején jártak, egy távcsővel lepte meg Katalint.

Egyszer egy távcsővel leptem meg a feleségemet. Sosem fogja hagyni, hogy megfeledkezzek róla. Ez még akkoriban volt, amikor udvarolni kezdtem neki. Még be is csomagoltam. Próbáltam meggyőzni magam arról, hogy jól tettem, hogy egy távcsövet vettem neki. Mondtam is neki, hogy ez egy nagyszerű ajándék, és hogy legalább messze ellát vele. Nem értette miért kapta. Nem sült el jól a dolog. Őszintén szólva, fogalmam sincs, miért vettem neki távcsövet, akkoriban jó választásnak tűnt

– mesélte egy podcastműsorban a herceg, akinek szavait a Joy idézte.

Egyéb érdekességek

  • Sokan úgy tudják, Katalin és Vilmos a St. Andrews-i Egyetemen találkozott először. A brit királyi család szakértője, Katie Nicholl szerint azonban már 9 éves korukban is összefutottak egy iskolai sporteseményen. Katalin azonban akkor még nem érdeklődött a fiúk iránt.
  • Gyerekmodell volt. Az uralkodói família másik szakértője, Claudia Joseph írta meg, hogy Katalin a szülei Party Pieces nevű cégének arca volt.A Homeland és a Trónok harca a kedvenc sorozata.
  • Öt évig nem mutatták be hivatalosan II. Erzsébet királynőnek. Nem is beszéltek. Ennek az volt az oka, hogy Vilmossal sokáig se veled, se nélküled kapcsolatot folytattak.
  • Apja munkája miatt gyerekkorában három évig Jordániában élt.
  • Állítólag allergiás a lovakra.
  • Rokonságban áll George Washingtonnal.
  • Egy iskolai darab megjósolta a jövőjét. Tizenhárom éves volt, amikor egy olyan lányt játszott el, aki egy jósnőhöz látogatott. A karakterének a jövendőmondó azt mondta: hamarosan rátalál egy helyes és gazdag úriemberre, akibe menthetetlenül beleszeret és Londonban élnek majd. A legfurcsább az egészben az, hogy a darabban a fiú neve Vilmos volt!
  • Sosem mond nemet a vörösborra, ez a kedvenc itala.

( etonline , thelist )