Abban talán már semmi meglepő nincs, hogy a brit királyi család tagjai szigorú szabályok szerint élik mindennapjaikat, és hogy ezek alól a királyi csemeték sem kivételek. 

A Velveten korábban többször olvashatott arról, milyen elvárásoknak kell megfelelniük azoknak, akik az uralkodói famíliába születtek, valamint azoknak, akik beházasodtak oda. Életük minden apró részletét szabályozzák, melyekhez II. Erzsébet királynő nagyon ragaszkodik is. Tekintve, hogy a leghosszabb ideje regnáló brit uralkodónő még a banánt is késsel-villával eszi, nem csoda, ha vannak olyan dolgok, amiket még a legközelebbi rokonaitól is elfogadhatatlannak tart. 

A királynő számára az például egyenesen felfoghatatlan, amit unokája, Vilmos cambridge-i herceg és annak neje, Katalin hercegné tesz a gyerekeikkel, Györggyel, Saroltával és Lajossal. Bár úgy tudni, nagyon közeli kapcsolatot ápol a házaspárral, azok bizonyos gyereknevelési szokásaival nem feltétlen ért egyet. Vilmosék, akik hol a Kensington-palotában, hol az Anmer Hall nevű, tízszobás rezidenciájukban élnek, azzal akasztották ki Erzsébet királynőt, hogy idejük nagy részét a konyhában töltik a csemetéikkel – írja az Express című brit napilap.

Amikor a királynő először látogatta meg Vilmosékat Anmer Hallban, teljesen el volt képedve. Fel sem tudta fogni, hogyan is lehetséges az, hogy Vilmosék otthonának központi helye a konyha lett. Rengeteg időt töltenek ott a gyerekeikkel, minden ott zajlik, és mindent ott beszélnek meg. A királynő ezt ki nem állhatja, mert megszokta, hogy minden tevékenységnek megvan a maga szobája

– magyarázta egy palotai bennfentes. Míg a királynőről úgy tudni, nagyon szigorúan vesz mindent, Vilmosék jóval engedékenyebbek. 

Erzsébet egyébként, például amikor a balmorali kastélyban tartózkodik, a lábát sem hajlandó betenni a konyhába.

Balmoralban soha nem megy a konyhába. Úgy van vele, hogy ez a helyiség a konyhai dolgozók számára van fenntartva

– tette hozzá az egyik palotai dolgozó, kiemelve: bár Vilmos és családja fényűző körülmények között él, korántsem segít be nekik annyi ember a háztartásba, mint Károly walesi hercegnek vagy Erzsébet királynőnek.