Bár II. Erzsébet királynő nem rajong túlzottan a gyorséttermekért, mégsem ítéli el kategorikusan a nem kevés üres kalóriát tartalmazó harapnivalókat. A hamburgert például ő sem zárja ki az étrendjéből, ám azt már régóta tudni lehet, hogy nem a szokványos módon fogyasztja: buci nélkül kéri.

A brit királyi család egyik korábbi szakácsa árulta el, hogy mi a 95 éves uralkodónő kedvenc gyorsétele. Sokak nagy meglepetésére azonban nem a McDonald's vagy a KFC ételkínálatából kerül ki a favorit.

Bár Erzsébet királynő alapvetően igyekszik mellőzni a gyorskaját, azért akad olyan falat, ami számára is ízlik. Erről Darren O'Grady séf beszélt, aki 15 éven át dolgozott a királyi konyhában.

Maradékból kellett elkészítenünk a húspogácsát. Mindig is furcsállottam, hogy a balmorali kastélyban egy egészen másfajta burgert készítettünk. Ha szarvast lőttek, akkor vadhúsból csináltuk. Áfonyával töltöttük meg, de bucit sosem sütöttünk hozzá

– árulta el a The Sun című brit napilap riportjában O'Grady, aki a Buckingham-palotában töltött évei alatt nem csupán Erzsébet királynőnek főzött. Vilmos herceg, Harry herceg, valamint Diana hercegnő is dicsérte ételeit. Amikor nem buci nélkül burgert készített, akkor főként klasszikus francia ételeket főzött.

Darren O'Grady azt is elárulta, hogy Erzsébet királynőnek nem ízlik a pizza. A 15 év alatt, amíg a palotában dolgozott, egy alkalommal sem szolgáltak fel az olasz eredetű ételből.