Banánt enni és közben mindvégig elegánsnak tűnni nagy kihívásnak tűnhet, de nem  II. Erzsébet királynőnek! Mivel a brit uralkodónő semmiképpen sem akar a majmokhoz hasonlítani – a híresztelések szerint ő maga fogalmazott így , ezért nem mindennapi módon még a banánt is késsel-villával eszi, állítja a brit királyi család egyik korábbi szakácsa.

Az egykori királyi séf, Darren McGrady azt mondja, Erzsébet királynő egy igen elegáns módszert alkalmaz: nem meghámozza és egyszerűen csak harapja a gyümölcsöt, hanem levágja annak két végét, hosszanti irányban felvágja, majd fel is darabolja. Az apró falatkákat végül villával fogyasztja el. De nem ez az egyetlen szokatlan étkezési szokása a királynőnek – írja a Mirror.

Erzsébet nem szeret új ételeket kóstolni, mindig ugyanazokat kéri a séfektől. A hamburgert buci nélkül eszi, és sosem fogyaszt fokhagymát, de nem is hagyná, hogy a palotában bármilyen ételhez felszolgálják azt. Ennek az az oka, hogy a brit királyi család tagjainak a posztjukból fakadó hivatalos kötelezettségeik teljesítésekor rengeteg emberrel kell találkozniuk, és nem szeretnék, ha a fokhagyma makacsul intenzív illata érződne a leheletükön, amikor kedvesen üdvözlik a vendégeket.

Az uralkodói família más tagjainak is vannak furcsa szokásai. Az Egyesült Királyság majdani uralkodója, Károly walesi herceg például nem hajlandó ebédelni az Insider szerint. Minden reggel főtt tojást eszik, amelyet pontosan négy percig kell főzni neki – egy másodperccel sem tovább, de hamarabb sem lehet elzárni a gázt a lábos alatt. Apja, néhai Fülöp edinburghi herceg pedig kerülte a bioételeket.

Bár ebben nincsen semmi furcsa, de Vilmos cambdrige-i herceg és öccse, Harry sussexi herceg kedvence a sült csirke, de nem vetik meg a McDonald's-os ételeket sem a cafemom információi szerint. Harry felesége, Meghan Markle ugyanakkor az Açaí tálakért van oda. Katalin cambridge-i hercegné pedig leggyakrabban műzlit és almát ad három gyermekének reggelire.

Nemrégiben az is kiderült, hogy Erzsébet királynőnek az orvosai azt javasolták, hogy az egészsége érdekében mondjon le néhány ételről és italról is. Abba kellett hagynia az esténként történő alkoholfogyasztást – leggyakrabban martinit szokott kortyolgatni –, úgyhogy ezentúl csupán különleges események alkalmából ihat meg egy-egy pohárkával. 

Arról, hogy a brit királyi család tagjainak rengeteg szigorú szabályt kell betartania, korábban is írtunk, életükben a viselkedés és az öltözködés minden apró részletét előírások szabályozzák.