Zsédenyi Adrienn a Vízangyal Health & Beauty Center nevű szépségszalon megnyitóján vett részt március 3-án, csütörtökön. Az énekesnővel a szépségápolás mellett beszélgettünk jövőbeni projektjeiről, amelybe a háborús menekültek segítése is beletartozik.

Zséda a Szentkirályi ásványvíz első reklámarca volt 2006-ban. Akkor ismerkedett meg a vállalat tulajdonosával, Balogh Leventével. Ő hívta el a hírességet újonnan nyílt szépségszalonjának megnyitójára a BudaPart városnegyedbe.

A szépségápolási rutinom részleteit hosszasan tudnám sorolni a reggeli és esti arc- és hajápolástól kezdve a napközbeni fényvédő és a heti pakolások használatán át az éjszakai hidratálásig. Jómagam ugyanazt vallom, mint a japán nők: a szépség a szép bőrt jelenti, mert azon minden tükröződik: az egészségi és lelki állapotunk, a táplálkozási szokásaink. Éppen ezért utóbbira is kiemelten figyelek, beleértve a kellő mennyiségű vízfogyasztást

– árulta el a Velvetnek a gyönyörű külsőnek örvendő énekesnő, aki tavaly dobta piacra utolsó nagylemezét, a Szívizomláz című albumot, melynek vezető dalai közé tartozik a pandémiás helyzetre is reflektáló Életben maradni, a Csak a szívemet dobom eléd, valamint a mostanra több, mint 5 milliós megtekintésnél járó, Kökény Attilával közös Hello című szám.

A pandémia ellenére Zséda zeneileg aktív időszakot tudhat a háta mögött, a koncertjei is rendre teltházas közönséget vonzanak. Legutóbb március 5-én szombaton lépett fel nőnap alkalmából a Pestszentimrei Közösségi Házban, legközelebb pedig március 9-én lesz látható Erdélyben, ahol összesen négy alkalommal lép majd fel Lady Bird nevű műsorával, ugyancsak a hölgyek napja alkalmából. Április 21-én pedig egy igazán különleges koncerttel lepi meg szülővárosa, Pápa közönségét. Ott mutatja be Colorum című vadonatúj műsorát.

Bár vírushelyzet van, a szomszédunkban pedig háború dúl, a koncertek mégis telt házasak. Úgy gondolom, ezekben a nehéz időkben még inkább szüksége van az embereknek a művészetre, amely lelki táplálékot nyújt számukra. A második világháború idején is a zenébe menekültek az emberek, most pedig az Ukrajnában élő magyarok számára jelenthet sokat, ha az anyanyelvükön, lélekből csendül fel egy dal

– magyarázta Zsédenyi Adrienn. Bár nem tart attól, hogy a konfliktus elérné hazánkat, úgy véli, őseink hibájából érdemes tanulni.

Ez a háború sajnos tele van meglepetésekkel. Ahhoz képest, hogy mindenki azt gondolta, nem tart majd tovább két napnál, most nincs ember, aki meg tudná mondani, hogy meddig húzódik, mi fog történni. Én is próbálok naprakész maradni, de folyamatosan váratlan és kiszámíthatatlan reakciók sora történik. Bár nem félek attól, hogy a konfliktus eléri hazánkat, az elődeink elmondásából kiderül: először a második világégéskor is azt gondoltuk, minket nem érint a háború. Aztán mégis megtörtént

– hívta fel a figyelmet a művésznő, aki a jelenlegi helyzetben jómaga is ott segít, ahol csak tud.

Több jótékonysági projektbe is hívnak, én pedig ahova csak tudok, megyek. A legjobb segítség azonban nem feltétlenül egy koncert. A kialakult helyzet érdekes lelki állapotokat szül, a legjobb pedig, ha célirányosan nyújtjuk a kezünket ott, ahol szükség van rá. Éppen ezért több adománygyűjtő akcióban is részt veszek csendben, a háttérben.