Nem titok, hogy rengeteg szigorú szabály kíséri végig a brit királyi család tagjainak mindennapjait; etikettjük szinte az élet minden területére tartogat szabályokat. Amellett, hogy az öltözködés terén is határozott irányvonalat kell követniük, vannak olyan szavak is, amelyeket sosem szabad kimondaniuk. 

Az alábbi nyolc szó, melyeket Kate Fox antropológus szedett egy csokorba Watching The English című könyvében, túlságosan is helytelennek minősülnek ahhoz, hogy II. Erzsébet királynő és rokonai használják őket:

1. Desszert

Bár a fő étkezések után szívesen falatoznak valami édességet, ezeket a finom falatokat még véletlenül sem nevezhetik desszertnek. A Reader's Digest szerint inkább puddingot mondanak, amivel bármilyen édességre lehet utalni. 

2. Kanapé

A Buckingham-palotában található ülőalkalmatosságokat inkább díványnak vagy szófának illendő mondani Erzsébet királynőék körében.

3. Pardon

Azt gondolnánk, hogy a legformálisabb kifejezés a pardon lehet, ha valamiért elnézést kellene kérni, királyi körökben ezt a szót azonban nem szokták használni. Csupán azt mondják: bocsánat, vagy ha nem értettek kristálytisztán valamit, amit beszélgetőpartnerük mondott, akkor egyszerűen csak visszakérdeznek, hogy mi?! 

via GIPHY

4. WC

Nemcsak a WC, hanem a mosdó, a toalett és a mellékhelyiség szó használatát is betiltották királyi körökben. A helyes kifejezés az illemhely.

5. Nappali

Bár az Egyesült Királyságban sokan előszeretettel használják a living room kifejezést nappalijukra, leggyakrabban lounge-ként hivatkoznak rá. A brit királyi család azonban egyiket sem szokta használni. Inkább azt mondják: drawing room, azaz szalon, társalgó. 

6. Parfüm

Furcsán hangozhat, de Erzsébet királynőék parfüm helyett inkább azt mondják: illat.

7. Sikkes

A posh, azaz sikkes szót egyáltalán nem használják; inkább azt szokták mondani, hogy ízléses. A sikkes szó elit körökben némi iróniával párosul, ezért ha őszintén tetszik nekik valakinek a stílusa, akkor a smart kifejezést használják, írja az InStyle.

via GIPHY

8. Anya és apa

Ma, Pops, Mommy, Daddy – az Insider cikke szerint az Egyesült Királyságban a legtöbb gyerek így becézi a szüleit. Azonban, ahogy telik az idő, sokkal inkább hajlanak arra, hogy egyszerűen csak anyának (mom) és apának (dad) szólítsák őket, ám ez a brit királyi család esetében nincs így. Az uralkodói famíliában mindenki mummynak (magyarul múmiát is jelent – a szerk.) és daddy-nek, vagyis anyucinak és apucinak szokta nevezni a szüleit, mert ezt várják el.