Kamu a kínai lány sztorija, aki szexért utazgatna

2014.10.30. 11:55 Módosítva: 2014.10.30. 13:11

Egy kínai randioldalreklámja volt a hirdetést, melyben a 19 éves lány szexszel honorálta volna az utazgatást. Az egész világ (köztük mi is) bedőlt annak a hirdetésnek, melyben egy 19 éves kínai lány utazgatását szexszel finanszíroztatta volna. 

A Mirror írta meg elsőként Peng Ju történetét, aki Weibon tette közzé felhívását. „A férfi finanszírozza az eljutásomat a városába, állja a költségeimet, miközben ott vagyok, és nagylelkű végig. Cserébe egy egész éjszakát kap velem, ami során osztatlan figyelemben részesítem, és esélyt kap arra, hogy egy igazán szép lány társaságában mutatkozzon” – szólt az ajánlat.

A hír hamar terjedni kezdett a neten, a nagy hírportálok sorra vették át a sztorit, és a nő nevére már 13 ezer találat adott ki a Google. Aztán kiderült a trükk: Peng Ju sztorija csak egy jól kiötölt reklám része volt, mellyel egy kínai társkeresőt, a Youjiát akarták népszerűsíteni. Elég jól sikerült. 

Igen ám, de a marketingeseknek most mégis főhet a fejük, hiszen a kínai hatóságok nem voltak olyan lelkesek. A shanghaidaily.com szerint olyannyira nem tartották jó húzásnak, hogy az appot betiltották az egész országban. 

Kommentálná? A Facebookon tegye!