IMG 1514x

Fenyő Iván spirituális gondolkodó lett, és megszólította a búzafű

MJ
2015.01.19. 12:42 Módosítva: 2015.01.19. 12:46

Még csak január van, de az Origo már most elkészítette Az Év Interjúját Fenyő Ivánnal, aki eddig színész volt, de már

spirituális gondolkodó.

Az interjú apropója az volt, hogy Fenyőnek nemrég Észlelések, avagy egy gondolkodó ember naplója címmel magánkiadásban megjelent egy könyve, ennek kapcsán pedig a kimerítően hosszú, ám annál csodálatosabb beszélgetésből rengeteg fontos dolog derül ki.

Például hogy Fenyőt megszólította a búzafű, vagy hogy annyira nem szereti a pénzt, hogy szinte már csak arról tud beszélni, illetve hogy

ő igazából Fény Iván.

Ha nincs ideje egy hosszú interjú elolvasására, itt vannak a legjobb részek, amikből kiderül, hogy Fenyő szórakoztatóbb, mint Kanye West, vagy Jaden Smith együtt.

...nem éreztem azt, hogy pénzben annyit kapnék egy-egy eladott könyv után, amennyit én gondoltam. Nem a pénzért csinálom, de világi értelemben a pénz egy mutatója annak, hogy mennyire becsülünk meg valamit.

tumblr mbcs35iSzE1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Akinek dühítő, unalmas vagy baromság ez a könyv, semmi baj, mert akkor azoknak nem szól. Azoknak szól, akik spirituálisan már ébrednek.

tumblr mb7ypczZIM1ql5yr7o1 400.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Nem tudom, hány eladott példánynál tart a könyv, nem is érdekel. Nincs kedvem nyomni. Semelyik nagy mester könyvéhez nem kellett píár.

tumblr n2l84ph5mE1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Épp Brazíliában voltam, idén harmadszorra, egy olyan helyen, ahol mindenkit, többek közt rákosokat, AIDS-eket gyógyítanak. [...] Szóval Brazíliában, ahogy Facebookozom, egyszer csak látom, hogy Kozsó haldoklik, bajban van. [...] ...kábé semmit nem tudtam róla, csak hogy tincse van, meg indiánkodik, és a teázóját sem szerettem, mert számomra gagyi, meg csicsás. De megláttam, hogy valami baja van, és nem az agyammal kezdtem gondolkozni róla, ahogy most ítélkezőn direkt mondtam csomó dolgot róla, hogy lássuk: ez az agy. Hanem ott volt egy lélek, aki azt mondta, “itt van egy szenvedő ember, és valahogy segítenünk kell".

tumblr mpragiIeGn1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Mindenkinek a külső világa a belső világának a kivetülése.

tumblr mzd2anv4Wb1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Bementem egy bioboltba, és ott volt ilyen búzafű. Megláttam és éreztem, hogy valami hív. Észrevettem, hogy szólít. De még nem voltam elég tudatos, hogy cselekedjem, és otthagytam.

tumblr mjpo2pzcD01qlvwnco1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

...hogy az intuíciómat ki diktálja? A gyönyörű kis lelkem.

tumblr mjpne2UXm91qlvwnco1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

...ha te hülye vagy, elfogadóbb leszek veled is.

tumblr mjpsvulAX41qlvwnco1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

És akkor otthon így ültem, hogy a “Fenyő" az már eleve jelent valamit. Fa Iván? Nem. És akkor néztem a nevem, Fenyő Iván, Fény-Ő Iván. És tovább néztem, hogy ha azt ott letakarom, akkor Fény-Ő-I-Van. Fény-Ő-I(sten)-Van. Fény ő Isten van? Húúú, ez már valami, oké, ez jó. Aztán szóltak többen, hogy az e-mailem mindig így jeleníti meg a nevem, hogy feny ivan. Nem én írtam be így, nem tudom hogy kell ezt beállítani. Ezt jelnek vettem, és megtetszett. És észrevettem, hogy lehet, akkor errefele kéne menni. Próbálok arra menni, amit az élet mutat.

tumblr m9dgvzs4521ql5yr7o1 400.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Mert azt én találtam ki, hogy Hollywood, meg, hogy színészet, és az inkább ego, mint, hogy én Fény Iván akarok lenni. De amúgy is: a tököm akart Fény Iván lenni. De ha már, akkor úgy akarok Fény Iván lenni, hogy minél inkább Fény legyek.

tumblr mklol5VnNQ1ql5yr7o1 400.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Minden vagyok, attól függően, épp mit csinálok. Most épp teaivó...

tumblr n7r8bzP6Jo1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Szerintem mivel híres vagyok, és talán viszonylag jó is, én már tisztességes pénzeket kérhetek.

tumblr mn2iom0VZ31ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Megvehetném itt az összes teát, de nem teszem. Miért? Mert nem vagyok szomjas.

tumblr mqt3nxwQ5h1ql5yr7o1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Évekig ez volt az álmom, hogy egyszer valaki így keressen meg: Hollywoodból, casting nélkül, mint Fenyő Ivánt! Mégis azt mondtam, hogy köszönöm, most mégsem. Na, ezt a bátorságot, ezt az egységben levést az élettel nagyon tudom becsülni magamban, amikor épp meg tudom valósítani.

tumblr mm8jt5fvaJ1ql5yr7o1 r1 500.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Bízom az életben, hogy megadja azt, hogy ezt az óriási tehetséget és potenciált, ami bennem van, megmutathatom.

tumblr ma9w8uiSls1ql5yr7o1 400.gif
Fotó: realitytvgifs.tumblr.com

Kommentálná? A Facebookon tegye!