Lezajlott A Dal második elődöntője, mi pedig leírtuk a legfontosabb dolgokat, amik a műsorban történtek. Korábban már összegyűjtöttük a mai adás versenyzőit és a dalaikat is kielemeztük, így ezt ma nem tettük meg még egyszer. Ha tényleg mindent tudni akar A Dalról, ide kattintva olvassa el csodálatos percről-percre tudósításunkat a múlt heti, első elődöntőről.

Tatár Csilláék épphogy felkonferálták a zsűrit, (Csiszár Jenőt nagyjából ekképpen: „Csiszár Jenő, a trendek ismerője”), szinte azonnal következett a The Night című dal, amit a Chances nevű zenekar adott elő. Érdekesség, hogy őket még ByeAlex is szereti! Csiszár Jenő értékelésükkor többször is elmondta, hogy ők olyan műfajban alkotnak, amit valahogyan tolni kell.

Give me your love című dal következett Szabó Ádám interpretálásában. Éneklés közben szegény srác eléggé leizzadt, Rákay imádta a produkciót. Pierrot is odavolt érte, a zsűritagok fele maximális pontszámot adott neki.

Lőjetek fel című dal a Leander Rising-tól engem keményen kirepített a komfortzónámból, de Tatár Csilla azt mondta, neki ez a keménykedés a mai napi hangulatát tökéletesen lefesti. Rúzsa Magdinak, a zúzás istennőjének is tetszett, Rákay Philip pedig kifogásolta a szöveget, mert ilyeneket énekeltek, hogy „hajnalom éjjelén”, de legalább a ruhájuk tök jó volt:

A zúzás után jött Ív a Fire című dallal, ami nagyjából tetszett a zsűrinek. Ő egyébként szintén nagy haverja ByeAlexnek, és mi is bírjuk. Ív nagyon menő csillogós szerkóban volt, erről nincs képünk, viszont tudják, mi sokkal-sokkal jobb ennél? Hát az, hogy van egy szupercuki 6 hónapos kisfia, nézzék!

A cukiság után megérkezett a Run To You, amit az ivarérett hangú Éliás Gyula JR. és a Fourtissimo nevű formáció adott elő. Tatár Csillától tudjuk, hogy a dalt Csiszár Jenő végigtombolta.

A PANKASTIC! dalát, a Kicsi a világ, de nagy világot imádjuk, bár nem cuki, viszont nagyon jó és más, mint a többi. Rúzsa Magdi is imádta, Tatár Csilla meg annyira kizökkent tőle, hogy először elfelejtette felkérni pontozásra a zsűrit.

Dér Heni az Ébresztő című dalával A Dalt, lábaival pedig A Legszebb Láb versenyt próbálta megnyerni, mondjuk úgy is konferálták fel mint a tavalyi év legfittebb énekesnőjét. A zsűri Rúzsa Magdit leszámítva középszerűnek tartotta a produkciót, pedig szerintünk Dér Heni tök jó, mondjuk igaz, hogy inkább a hangja, mint a dala, de van még ebben a műsorban olyan, aki _tényleg_ a dalokra kíváncsi? Ugye.

A New Level Empire Homelight című dala Csiszár Jenő szerint rádióbarát volt, szerintünk meg unalmas, sajnáljuk.

Oláh Gergő A Tükör Előtt eléneklése után Tatár Csilla kérdésére azt mondta: „Hogy az ember ő maga a saját jövője, erről szól a dal”. Pierrot szerint Oláh Gergő nagyot énekelt.

Utolsóként a mai adás legfiatalabb versenyzői, Szécsi Saci és ikertestvére, Szécsi Böbe léptek színpadra egy olyan dallal, amiről egy korábbi videóban megmondták, hogy azért van angolul, mert angolul minden közhely jól hangzik. A címe Our Time volt, és a zsűri főleg a lányok kidolgozatlan tánckoreográfiáját meg dizájnját szólta le, pedig a dal pont elég tingli-tangli volt ahhoz, hogy akár tovább is juthatott volna.

Miután mindenki leénekelt, elkezdődött a végső értékelés és az izgulás azon, hogy ki fog továbbjutni. Pihenésképpen meghallgathattuk Fluor és Diaz párosának nyári slágerét, a Rakpartot nagyzenekaros feldolgozásban. 

Az egyszerűség kedvéért az alábbi táblázatban összeszedtük önöknek, hány pontot kaptak a versenyzők a zsűritől, a közönségtől, illetve összesen: 

Előadók és a dalok Rúzsa  Rákay  Pierrot Csiszár   Nézők Összesen 
Chances – The Night 5 6 8 7 5 31
Szabó Ádám – Give me your love 10 10 9 9 8 46
Leander Rising - Lőjetek fel 9 8 5 7 7 36
Ív – Fire 8 7 8 9 6 38
Éliás Gyula JR. feat. Fourtissimo – Run To You 8 6 6 8 8 36
PANKASTIC! – Kicsi a világ, de nagy világ 10 9 6 7 6 38
Dér Heni – Ébresztő 9 7 4 7 7 34
New Level Empire – Homelight 7 8 5 7 8 34
Oláh Gergő – A tükör előtt 10 9 7 8 7 41
Szécsi Saci és Böbe – Our Time 6 9 5 7   7 34

Update: A továbbjutókat kicsit elcsesztük, köszönjük kedves Facebook-hozzászólóinknak a helyreigazítást!

Nagy volt a holtverseny, de az azonos pontszámú versenyzőkből a zsűri véleménye alapján

  • Szabó Ádám
  • Oláh Gergő
  • Ív
  • Éliás Gyula JR. és a Fourtissimo
  • Pankastic!

a közönség jóvoltából pedig a

  • New Level Empire

jutott tovább. Gratulálunk nekik, igazán!

Kommentálná? A Facebookon tegye!