2002. szeptember 1-től december 21- ig sugározta a TV2 a Big Brother első magyar szériáját, amiben Párkányi Éva is szerepelt. A kaposvári pultoslány azóta is folyamatosan a címlapokon szerepel, minden kétséget kizáróan ő a valóságshow-történelem legemlékezetesebb női szereplője. Jöhettek azóta bármilyen Sziszik, Kismocskok, Izák és Fannik. Hogy miért foglalkozik még mindig a sajtó BB Évivel, mitől lett ennyire ismert és közkedvelt, miért viseli egy egész ország szívén a sorsát, öt pontban összeszedtük. 

Ő vetkőzött legelsőként

A 21 éves Évi harsány volt és magamutogató, amihez az akkori tévénézők egyáltalán nem szoktak hozzá. Nem zavartatta magát, emlékeink szerint már a beköltözést követő napon meztelenül futkározott a Big Brother házának kertjében. Bár sosem volt modellalkat, gömbölyű idomait gátlások nélkül mutogatta, még egy akt-fotósorozat is készült róla a műsor ideje alatt. Katt a videóra, hogy felfrissüljön az emlékezete!

Ő szexelt legelsőként

Szintén BB Évi nevéhez fűződik a magyar valóságshow-történelem legelső szexuális aktusa, amiben Renato működött közre. Az egész jelenet zseniális volt, Párkányira rájött a dughatnék, mire az olasz csődör letette kezéből a gitárt és elvonultak a hálószobába közösülni. A hatalmas nézettségnek meglett az ára, a november 4-i infrakamerás felvétel levetítése miatt az ORTT a csatornát harminc perces elsötétítéssel büntette

Mert mindezek ellenére emberi volt

Bár a pultoslány ledérségén sokan megbotránkoztak, még a prűdebb közönség is elismerte, hogy BB Évi nagyon kedves, és olykor megrendítően őszinte. Az állatok iránti végtelen szeretete is megnyilvánult, amikor a szerkesztők több elárvult kutyát költöztettek a Big Brother házba. Párkányi etette, itatta és simogatta őket, majd amikor az ebek gazdára találtak és elhagyták a házat, meg is siratta őket. Jószívűségét sem kérdőjelezhette meg senki, 16 millió forintos nyereményéből 500-500 ezer forintot ajánlott fel a második helyezett Bálintnak és a harmadik helyen végzett Renatonak, és Popey is gazdagabb lett egy drága robogóval az ő jóvoltából. 

Ő nyert valóságshow-t legelsőként

Az első évad 2002. december 21-én Párkányi Éva győzelmével végződött, míg a konkurens csatornán futó Való világ első szériája egy nappal később fejeződött be. Vagyis épphogy, de BB Évi lett a magyarországi valóságshow-k történelmének első győztese. 

Mert tragikus irányt vett az élete

A tizenhat millió forintos nyereményt Párkányi Éva pillanatok alatt elherdálta, pénzét leginkább kábítószerre és alkoholra költötte. A férfiak csak kihasználták, rossz társaságba került, szektába keveredett, mániás depresszióval küzdött, skizofrén lett. A kaposvári kórház pszichiátriai osztályán kezelték többször is, ahová mindig visszakerült, állapota ugyanis csak romlott, ha nem volt állandó felügyelet alatt. Két gyereke született, az elsőt, Jánoskát a nagynénje neveli, a második kisfiú örökbefogadó szülőkhöz került. Marcellről azóta sem lehet tudni, ki az apja, Párkányi a születésére sem emlékszik. A legutolsó hírek szerint a gyámság alá helyezett valóságshow-királynő akár élete végéig szociális otthonban maradhat, felépülésére ugyanis egyre kevesebb az esély.