Összeállt a kirakós minden darabja. Az utolsó puzzle-t a TMZ tette a helyére. Kiderült, hogy az ellopott ruhát az erkélyen át menekítették ki. Ledobták, akár a szemetet. 

Na, akkor szedjük össze, mi történt ezzel a szerencsétlen ruhával! Lupita Nyong'o egy gyöngyös, Calvin Klein estélyiben ment az idei Oscarra. Rosszul tette, mert valakinek feltűnt, hogy elég jó buli lenne ellopni az elvileg 40 millió forintot érő ruhát. 

A színésznő stylistja a TMZ szerint azt találta mondani, hogy a ruha igazgyöngyökkel van kirakva. Az pedig elég drága. Hatezer gyöngyöt számoltak meg az anyagon, szóval, kijön az a 40 millió. Ez megtetszett egy divatérzékeny tolvajnak, aki valahonnan megtudta, hogy Nyong'o a The London West Hollywood nevű hotelben szállt meg, bejutott a szobába, és hóna alá kapta a méregdrága gyöngyöket, majd elmenekült. 

Eddig azonban homály fedte, hogyan is slisszolt ki a hotelből, mivel a kamerákon nem látták a Calvin Klein ruhát. Most azonban kiderült, hogy csak rossz felvételt néztek: a gondosan kitervelt akció során a tolvaj az erkélyről dobta ki a zsákmányt, a társa pedig fölvette a földről, majd elmenekültek. 

A lopás után a tolvaj két gyöngyöt vizsgáltatott be. Elég hamar kiderült, hogy egy darab igazgyöngy sincs a ruhán. Ekkor az elkövető nem a rendőrséget hívta, hanem visszavitte a zsákmányt a tett helyszínére, vagyis a hotelbe, majd felhívta a TMZ-t, és elmondta, hol találják az estélyit, ami kamu. 

A hányatott sorsú, mégsem olyan értékes ruha a rendőrséghez került, miután egy szemeteszsákban rátaláltak. De a lényeg, hogy megvan, és már azt is tudjuk, hogy történt a komolyan kitervelt bűntény. 

Több portál egyébként – például a Washigton Post – arra lenne kíváncsi, hogy a tolvaj vajon felpróbálta-e a ruhát. Persze még mielőtt kiderült, hogy a gyöngyök semmit sem érnek.