Tavaly októberben jelentették be, hogy folytatják a Twin Peaks című sorozatot, amely annak idején 1990-1991-ig került a tévébe, két évaddal, és viszonylag gyorsan kultikus lett (mi is sokat írtunk róla). Úgyhogy a világsajtó azonnal tele lett a hírrel, hogy a műsor 2016-ban visszatér – csakhogy ez most már nem olyan biztos. 

A Daily Doton olvassuk, hogy David Lynch, a sorozat kitalálója szombaton (március 14.) Brisbane-ben válaszolgatott kérdésekre, például arra is, hogy tényleg lesz-e folytatás. A válasz?

Nem tudom. Bonyolult a dolog.

Ez azért nem hangzik jól, főleg, ha úgy nézzük, hogy október óta majdnem fél év telt el - ennyi idő alatt azért csak kiderül valami. A Welcome Twin Peaks (a legnagyobb rajongói bázis, általában jó értesülésekkel) szerint nem arról van szó, hogy a sorozat új évadának elkészítésére adnak-e a Showtime-nál elég pénzt, vagy hogy ne lennének készen a forgatókönyvek (négy évig dolgoztak rajtuk, megvannak) - sokkal inkább arról, hogy megy az egyezkedés a szerződésekről. Ami jó eséllyel azt jelenti, hogy a színészek egyezkednek arról, mennyi pénzt kapjanak majd.

Ez a homályos célozgatás Lynch részéről jelezhet valódi bajt, meg persze lehet nyomásgyakorlás is. José Da Silva, aki tavaly együtt dolgozott Lynch-csel a Between Two Worlds kiállításon, azt mondja, biztos benne, hogy meglesz a sorozat, és nincs ok a pánikra. 

Vasárnap került adásba Amerikában egy kulturális műsor (The Mix), amelyben ugyancsak feltették a kérdést Lynchnek, hogy milyen 25 év visszatérni Twin Peaksbe.

Még nem tértem vissza, és még dolgozunk a szerződésen, de szeretem Twin Peaks világát, szeretem a szereplőket. És szerintem igazán különleges lesz visszamenni abba a világba.

Akkor most mi van?

Szerintem