Magyarországon március 20-án részleges napfogyatkozás lesz, a Freöer-szigeteken teljes napfogyatkozás látható péntek reggel. Néhány jókeresztény szerint bekövetkezik a világvége, ez lesz Isten végítélete – egy bizonyos Bob O'Dell mondta a WND-nek, és kiemelte, hogy pont ott lesz teljes napfogyatkozás Észak-Európában, ahol növekvő Izrael-ellenesség van, és ahol megjelent az iszlám. Nem kell sok ész ahhoz, hogy mindent belemagyarázzanak a napfogyatkozásba, és nem is érdemes ezt a ritka égi jelenséget ennyire elcsúfítani.

Március 20-án a napfogyatkozás mellett újhold ideje is lesz, és egyben ez a tavaszi napéjegyenlőség időpontja is. Elképzelhető, hogy ez a sok esemény és a napokban látott égi jelenségek adtak okot arra, hogy apokalipszist kiáltsanak páran. Az Independent azt írja, a jövendölés pontosan úgy szól, hogy a Nap elsötétedik és a Hold véres lesz, mielőtt eljön az Úr nagy és szörnyű napja. 

A napfogyatkozás körülbelül reggel 8 órakor kezdődik és 11 órakor ér véget, Magyarországon közel 60%-os lesz, a Hold a Nap kétharmadát fogja eltakarni. Várhatóan reggel 9 óra 48 perckor kezdődik és egy óra múlva tetőzik az égi jelenség.