Bár Tatár Csilla már levezényelte a köztévén A Dalt, a TV2-től télen viharos körülmények közt távozó műsorvezetőnek igazából most kezdődik a nehéz része, hiszen nézett tévét kellene csinálnia a fiatalok ismeretében eddig bőven fekete foltként élő M2-ből is. Ráadásul rettentő időszakot tud maga mögött, hiszen a munkahelyi ügyeken túl a magánélete is teljesen megváltozott.

A tavalyi évben mindent átéltem, amitől féltem. Elvesztettem a nagymamámat, aki az egyik legfontosabb ember volt az életemben, és meg kellett gyászolnom az elvesztett babámat is

– mondta a Velvetnek a műsorvezető, aki attól a Gönczi Gábortól várt gyereket, akivel azóta már a válási papírokat intézik.

„Mindezek hatására kezdtem el teljesen másképp látni az életemet, és az egyik változás hozta a másikat. Az évet végül válással és munkahelyváltással zártam. Rájöttem, hogy bármennyire is szeretek a Mokkában dolgozni, záros határidőn belül nem lesz lehetőségem előre lépni, vagy más műsorokban dolgozni.

Azt pedig nem akartam megvárni, hogy reggelente egy elégedetlen, frusztrált ember nézzem vissza rám a tükörből, aki nem tudta megvalósítani a szakmai álmait

– vázolta fel a fő problémát, ami végül a decemberi távozásához vezetett.

Bár a válása saját bevallása szerint is csendesen és kulturáltan zajlik, a helyzet külső megítélése így is okozott gondokat számára: bár Gönczi és ő is viszonylag hamar találtak új partnert, a férfival valahogy elnézőbbek voltak szerinte. „Az bosszantott, ahogy az újságírók és az emberek egy része mennyire méltatlan módon tudott különbséget tenni férfi és nő között. Ennek legjobb példája két újságcikk, ami egy hét különbséggel jelent meg: ‘Gönczi Gábor a válás óta folyamatosan csajozik' és 'Tatár Csilla: Még el sem vált, máris szerelmes'. Azt hiszem, a kettő közti küönbséget mindenki érzékeli.

Ha egy nő a válás után megtalálja a boldogságot, akkor egy léha nő, ha egy férfival történik ugyanez, akkor megérdemli a boldogságot.

Nagyon igazságtalan, és ez csak egy példa a sok közül” - fakadt ki Tatár Csilla, aki egyébként már annyira csak az új pasijára koncentrál, hogy minden cuccát el is hozta Gönczitől. “Az egyedül élést annyira nem kellett megszoknom, hiszen igazából eddig s mindent egyedül csináltam, ami egy háztartásban egy nőre hárul.”

Na de ennyi változás után milyen a finoman felemás megítélésű Petőfi TV-nél dolgozni? Ha minden igaz, akkor tök jó. „Nem érzek változást a TV2-höz képest, több korábbi kollágámmal dolgozom, és szó sincs róla, hogy például térd alá érő szoknyákat kéne hordanom. Ezt azért mondom, mert az átigazolás után megkaptam kérdésként.

Azt én is megtapasztaltam már, hogy a köztévénél dolgozó embereket mindig keményebben kritizálják, ehhez hozzá kell szokni.

Kommentálná? A Facebookon tegye!