Újabb adoptálásra készül Angelina Jolie és Brad Pitt. Jó, ez nyilván nem túlságosan meglepő, bár az utóbbi években kicsit belassult a házaspár családbővítési rutinja. (Ha esetleg elvesztette volna a fonalat, akkor íme a hatos lista: A 13 éves kambodzsai Maddox, a 11 éves vietnámi Pax, a 10 éves etióp Zahara, a nyolcéves Shiloh és a hatéves ikrek, Knox és Vivien.)

Most azonban, hogy Jolie melleinek, majd petefészkeinek kioperáltatásával alapvetően megszabadult a családjában öröklődő rák fenyegetésétől, ismét felszínre került a téma, írja a Daily Telegraph.

Olyannyira, hogy már azt is eldöntötték, hogy a következő családtag Szíriából érkezik majd, ugyanis a színésznőt mélyen megindította az ország véres polgárháborújában szenvedő gyerekek sorsa.

A 39 éves színésznő az ENSZ jószolgálati nagyköveteként 2012 óta már legalább hatszor járt az ország különbőző menekülttáboraiban, ott pedig  - egy családhoz közelálló forrás szerint - többször is elsírta magát tapasztalt borzalmak miatt.

Egy másik forrás szerint az elhatározás annyira komoly, hogy nyár végéig szeretnék lebonyolítani az örökbefogadást, egy jólértesült szociális munkás pedig arról mesélt korábban, hogy egy kétéves kisfiút néztek ki maguknak.