Katalin hercegné szülése most már tényleg bármelyik nap a feje tetejére állíthatja a világot. A mostani, uralkodó pletykák szerint még a hétvége előtt, akár csütörtökön, akár pénteken megtörténhet a dolog. Ennek némileg továbbra is ellentmond, hogy Katalin, amennyire tudni lehet, továbbra sem vonult még be a kórházba.

Mellette szól viszont, hogy Vilmos herceg már megkezdte a szülési szabadságát, de ami sokkal fontosabb, a hétközi szülés ellen szól, hogy egy látó azt mondta, Katalin szombaton szül majd! Ha meg egy látó mondja, akkor az általában úgy van.

Nemrég végigvettük a legfontosabb információkat a születendő trónörökösről, most viszont jöjjenek azok, amik csak pletykaszinten keringenek a világban, viszont meglehetősen szórakoztatóak.

Mit hallgat majd Katalin?

Sosem gondoltuk volna, hogy még, ha csak pletyka szintjén is, de ilyen mélységig megismerhetjük Katalin hercegné szülési szokásait, de arról is vannak hírek, hogy Katalin mit hallgat a terhesség alatt, és hogy mit tervez majd hallgatni a szülés idején.

Egy bennfentes szerint a hercegné playlistje mostanában leginkább klasszikusokkal, Ellie Gouldinggal és James Blunttal van töltve, ezek a zenék nyugtatják meg ugyanis. Mi a helyében azért James Blunttal vigyáznánk, mert az nemhogy megnyugtat, de konkrétan akár halálra is tudja untatni az embert.

Mennyibe kerül a szülés?

A St. Mary's kórház Lindo Wingje nem a legolcsóbb szülőszoba. Egy éjszaka 15000 fontba (6,3 millió forint) kerül, cserébe mondjuk inkább úgy lehet elképzelni a szülőszobát, mint egy szállodai luxuslakosztályt, és nem úgy, mint egy katéterekkel megtömött kórtermet.

A szobához jár saját szakács, manikűrös, pezsgő, a falakon pedig Julian Opie képei lógnak. Ő egy elég ismert, angol kortárs festő, a munkáira leginkább a pop-art hagyományai voltak hatással.

A hercegi pár általában azt a képet mutatja magáról, hogy kerülik a fényűzést, csak annyira élnek luxusban, amennyire az feltétlenül szükséges. A méregdrága szülőszobát is lehet azzal magyarázni, hogy ez így biztonságos, ez a lakhelyükhöz, a Kensington Palace-hoz legközelebb eső, megfelelő kórház.

Azt viszont az első gyerekük születése után nem verték nagy dobra, hogy a nyugodt éjszakák érdekében dadát fogadtak a gyerek mellé az első hónapokban, méghozzá nem is akármilyet. A pletykák szerint a luxusdadák simán elkérnek havi 4000 fontot (1,6 millió forint). Szintén a pletykák szerint a mostani gyereknél is terveznek dadát fogadni.

Mi lesz a gyerekszobában?

Katalin meggyőződése, hogy a szintetikus anyagok kifejezetten rosszat tesznek a csecsemők bőrének, ezért minden, a gyerekszobában található termék nevében benne lesz a mostanában nagyon divatos organikus, vagyis szerves szó.

Amennyire lehet, csak és kizárólag természetes anyagokkal érintkezhet majd az újszülött. Kezdve a különféle krémektől a pelenkákon és ételeken át a ruhákig.

Ezen felül fontos, hogy a leendő trónörökös minél értelmesebb legyen, ezért mindenféle készségfejlesztő játékkal találkozik majd csecsemőkorától kezdve. Különös hangsúlyt fektetnek arra is, hogy milyen zenéket hall majd. Erre már a terhesség ideje alatt odafigyeltek.

Mi lesz, ha éjszaka születik a gyerek?

Természetesen semmi különös, megszületik rendben éjszaka. Azért érdekes csak a dolog, mert egy trónörökös megszületése nem úgy megy, mint az ön születése vagy az enyém, hanem annak komoly procedúrája van. Először értesíteni kell a királynőt, majd ezután kiraknak egy fecnit a Buckingham-palota kapujára, hogy lehet örülni, megszületett a trónörökös.

II. Erzsébet viszont már nagyon öreg, és szeret sokat aludni. Általában este tízkor már alszik, az álmát pedig nem akarják holmi szülésekkel megszakítani. Ezért az lesz, ha a trónörökös esetleg éjszaka születik meg, hogy a születést csak másnap reggel jelentik be hivatalosan, ezután kezdődik majd a haddelhadd, illetve rakják ki a fecnit a kapura.

Vagyis este tíz és reggel hat között tuti nyugi lesz. Egyébként György herceg születésekor is hagytak némi időt a hercegi párnak és a teljes királyi családnak. Csak négy órával a szülés után jelentették be, hogy megszületett a trónörökös.

Jó, jó, de most akkor fiú lesz vagy lány?

Erre a kérdésre továbbra sincs válasz, pedig ezzel foglalkoznak a legtöbben. György herceg születésének az idejéről merült fel, hogy hiába állítja azt a hercegi pár, hogy nem tudják, milyen nemű lesz a gyerek, és hogy milyen nevet kaphat majd, György hercegnél mégiscsak tudták legalább a nevét előre.

Ezt arra hivatkozva pletykálják, hogy György herceggel nagyjából egy időben volt egy másik szülés is a királyi családban, és annak a párnak azt mondták, Vilmosék elsőbbséget élveznek, a gyereküket legyenek szívesek nem Györgynek elnevezni.

Most egyelőre nem olvasni ilyen pletykákról, de egyre több helyen valószínűsítik, hogy lány lesz. Nagyjából ötven százalék esélyük van rá, nem nagy művészet bemondani.